Психиатър за Борисов: Властта му е един ПОРОЧЕН кръг! Скоро ще се СРУТИ!

България отблизо

Най-силният играч на политическата сцена тази година беше застоят. България се намира в най-ниската точка на особен нетворчески, унищожаващ покой.

„Освен този застой, в България нищо на става. Властта на г-н Борисов е рутинизирана по един порочен начин. Тя знае какво е вършила през годините, какво може да си позволи и какво трябва да побърза да извърши, докато изтече нейният мандат.

Това коментира психиатърът д-р Николай Михайлов в разговор за политическата 2018-та година.

Това, което обикновено правят, е да връчат на собствената си клиентела в страната ресурси, основно икономически. Кражба на икономически активи, съдебни репресии срещу неудобни хора през Специализирания съд и никаква стратегическа цел.

Никаква идея, която би могла да мобилизира обществени сили за изтръгване на страната от блатото на мизерията.

Думата е стагнация, застой, политическо безвремие, което означава и изчерпаност и предвещава край на епохата „Борисов“, каза  д-р Михайлов пред ТВ „Европа“, цитиран от frognews.bg.

„Това, което се случва, е крепене на властта и шантаж, че ако не са те, ще бъде БСП и евентуално ДПС. Това е в реториката на заплахата. Иначе, БСП и ДПС няма да управляват заедно, защото това е катастрофална коалиционна формула, която единствено е способна да мобилизира публичен бунт. Те знаят това и затова Доган говори за програмно правителство като единствена възможност за участие във властта“, смята анализаторът.

Това правителство ражда само политически скандали. Изказването на бившия вицепремиер Валери Симеонов за „кресливите майки с уж болни деца“ беше нещо повече от скандал. То скандализира и унищожи етиката на политическия занаят.

„Каузите на такива като Валери Симеонов винаги са каузи на конфликта. И понеже в България има желание да се чуе реч, която минава отвъд дежурното политическо лицемерие, мисля, че ще има политическо продължение. Симеонов ще бъде подкрепен и от други хора, които отдавна мислят, че ако се наредят до него в някакъв консервативен блок, ще успеят да съберат електорат повече от 4 процента“, прогнозира д-р Михайлов.

Можем да кажем, че политическият анализатор и психиатър д-р Михайлов е прав. Управлението на Борисов и политическо безвремие, което вече си отива. Колкото и това да не иска на герберската върхушка.

Защото Борисов не създава реална алтернатива за развитие на страната. И това ще го изхвърли от коловоза на развитието на държавата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *