Пълен ОБРАТ: Включиха Станишев в евролистата!

България отблизо

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е включен в листата на БСП за предстоящите през май избори за Европейски парламент.

Предстои тайно гласуване, на което да бъдат одобрени имената на хората, които ще се борят за място в Европарламента. Заседанието на Националния съвет на социалистите продължава вече 6-и час. В него участват 166 членове на Националния съвет.

На предишното заседание на 17 март Пленумът избра Елена Йончева да оглави листата на БСП за предстоящия евровот. По-рано днес стана ясно, че името на лидера на ПЕС изобщо не фигурира в листата. За сметка на това Пленумът, по предложение на Корнелия Нинова, утвърди Иво Христов да заеме четвъртото място в листата.

Опонентите на Корнелия Нинова в БСП я заплашиха с атака на лидерския пост заради Станишев. След дълги месеци на вътрешна опозиция и липса на единение около един водач, несъгласните с политиката на соцлидерката се групираха около изпадналия засега от червената листа Сергей Станишев.

Предупреждението отправи публично на пленума Димитър Дъбов по време на дебатите около имената в листата, съобщава Канал 3, цитиран от Блиц. Ултиматумът е бил поставен към председателката на партията с аргумента, че след като не иска президента на ПЕС в листата, го връща у дома да се бори за нейното място.

Ако Сергей Станишев не е в листата, го поставяш в ситуация да се бори за твоето председателско място, предупредил Дъбов, който беше зам.-председател на БСП по времето на председателството на Станишев.

На влизане на пленума самият Станишев обяви, че с предложената от лидерката листа, БСП прави голям подарък на ГЕРБ. Станишев беше поканен рано сутринта на разговор при Нинова, в който му съобщила, че не фигурира в листата за евровота.

Зад Станишев застанаха с остри изказвания срещу ръководството и листата освен Дъбов, още Велислава Дърева, Антон Кутев, Георги Пирински и Ангел Найденов.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Пълен ОБРАТ: Включиха Станишев в евролистата!

  1. Жалко!!! Много жалко – старите комунисти и бивши активни борци ще съсипят всичко! Корнелия ще страда още дълго време от закостенялата, стара, алчна и корумпирана номенклатура, начело на която стоят предателите Пирински, Гергов и сие!

  2. Ето моят списък сами си го допълниха! Дъбов – дъбовата глава, Ангелчо Найденов, настоящият мъж на Мая, Велиславка Дъревата, която спеше в апартамента на Желю Желев – първия син президент, насаден от Андрей Луканов може би тези факти са забравени. И за А.Найденов мога да кажа нещо важно, но много харесвам Мая Манолова и не искам да я натъжавам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *