Разкритие! Борисов имал тайна договорка със Сидеров. Вижте за какво!

България отблизо
Ако ”Атака” официално оттегли подкрепата си за правителството, ГЕРБ и ”Обединени патриоти” ще останат само със 115 депутати.

Отпадането на „Атака“ от малката коалиция в управлението може да доведе до правителство на малцинството. Това прогнозираха от НФСБ и ВМРО. Не е ясно дали след „развода“ с Патриотите партията на Волен Сидеров ще преподпише сама коалиционното си споразумение с ГЕРБ или ще снеме доверието си към властта, пише МИГnews.info.

 

Припомняме, че вчера другите две партии от малката коалиция отлъчиха Сидеров и хората му. Самият Сидеров, заедно с Десислав Чуколов и Павел Шопов от днес са независими депутати, останалите от „Атака“ най-вероятно ще продължат да са от парламентарната група на „Обединени патриоти“, но като народни представители от гражданската квота.

 

Засега Сидеров и депутатите му не са казвали какви са плановете им, а в петък не бяха и в Народното събрание. Ако „Атака“ официално оттегли подкрепата си за правителството, ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще останат само със 115 депутати и няма да имат мнозинство в Народното събрание. Гласовете на „Воля“ обаче са достатъчни за ключови гласувания, а много често и ДПС дават рамо на управляващите.

От ГЕРБ обявиха, че нямат намерение да се месят в разприте на Патриотите. В политическа партия ГЕРБ имаме един принцип – да не се месим във вътрешните работи на други партии. Би следвало те да решат всички проблеми помежду си, каза председателят на парламентарната група Даниела Дариткова. По думите й няма данни за преформатиране на управляващото мнозинство. Според запознати, премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е знаел предварително за плановете на НФСБ и ВМРО да се разделят с „Атака“.

Според съпредседателите на парламентарната група на ОП Искрен Веселинов и Валентин Касабов пред „Атака“ стои възможността да сключи отделно споразумение с ГЕРБ за подкрепа на мнозинството.

Ще направи ли това Волен?

Ако да, значи мачът е свирен предварително и пред електората бе разигран поредния фарс.

И Сидеров сам отрязва политическото си бъдеще.

Ще прояви ли разум да не го направи и поне за пред хората да остане независим?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *