Разкритие на ИСТИНАТА: Ето защо Борисов и Горанов искат да съборят валутния борд!

България отблизо

Скандалната и зловеща за България поправка във Валутния закон, който е част от изключително важния за суверенитета на България, Закон за Българска народна банка, вече е факт. ГЕРБ я приеха тихомълком.

Поправката дава право на всяка страна от еврозоната, както и на Брюксел, да иска промяна на фиксирания курс на лева към еврото и така да събори нашия валутен борд. Без при това, Народното събрание или правителството, или президента, или който и да било друг, да имат право да реагират по някакъв начин.

Приказките, че преговарящите от българска страна щели да напуснат еврочакалнята, ако някой поиска да промени фиксирания валутен курс на лева към еврото, са пълни измишльотини. По простата причина, че ако у нашите „политици“ имаше воля да се противопоставят на Брюксел и да защитят валутния борд, то нямаше да вкарват тази убийствена за България поправка в Закона за БНБ.

Но ликвидирането на валутния борд е само първата крачка към нещо още по-ужасно за хората в България. Защото поправката в Закона за БНБ, която политиците наричат процедурна и задължителна, заради „законите“ на еврозоната, съвсем не е такава.

Тази „поправка“ не е процедурна. Тя е основата, която ни превръща в пълни роби на Брюксел. Защото тя дава право на Европейската централна банка/ЕЦБ/ да променя нашия валутен курс, както си иска. Поправката затова е приета, за да ликвидира самостоятелността, тоест суверенитета на Българска народна банка. А значи и икономическата независимост на България. И да даде право на Европейската централна банка/ЕЦБ/ да се разпорежда с нашия бюджет, както поиска.

С други думи, ние още преди да влезем в чакалнята на еврозоната, вече не сме собственици на парите си. И нито правителството, нито парламентът ще имат право, примерно, да увеличават пенсии и заплати. Те няма да имат право дори да ги индексират с процента на инфлацията.

Нещо повече. България вече няма да може да реагира на задаващите се глобални икономически кризи. Понеже ЕЦБ ще променя финансовите параметри при криза, така че да са удобни и изгодни само за две – три големи западни държави. Другите потъват в блатото.

И после, какво ще правим ние в клуба на богатите, както наричат още еврозоната. Не се ли поучиха нашите политици от кризата в Гърция, която имаше много по-стабилна икономика от тази, която имаме ние в момента. Щом Гърция със своята стабилна икономика не можа да издържи в еврозоната, как ще издържим ние?!

Или ще продължаваме да слушаме глупотевините на депутати и финансисти, начело с премиера, които ни говорят сладки и медени, че в еврозоната сме щели да се оправим и сме щели да станем богати. Ами не ни ли приказваха същите приказки преди да влезем в ЕС?!

А какво стана?! Сега сме най-бедната държава в Европа. И не само, заради нашите олигарси – разбойници. Не само, заради корупцията по високите етажи на властта. А и защото Вашингтон и Брюксел пречат с всички сили на развитието на нашата икономика. Справка, кой спря реакторите в АЕЦ „Козлодуй“?! Кой не дава да построим АЕЦ „Белене“?! По чие нареждане Борисов спря Южен поток и после се хвалеше в американското посолство?! А и не се ли готвят американците да наложат санкции и на Балкански поток?! Кой заграби златото ни и златодобива в страната?! Кой унищожава енергетиката ни и иска да ни продава космически скъп втечнен газ, който идва чак от другия край на земята?!

Истината е, че като влязохме в ЕС, ние загубихме политическия си суверенитет. Сега губим и последните останки от нашата независимост. Губим най-важното – икономическия си и финансов суверенитет.

Затова като влезем в еврозоната не само ще обеднеем до нечувани досега размери. Влезем ли в този нов западен капан, ще изчезнем тотално. Защото тогава дори да искат, правителствата и парламентите няма да могат с нищо да помогнат на обикновените хора. Както и на България.

А Западът ще продължи да ни се подиграва, че ние не сме се оказали достойни за „предизвикателствата“ на Еврозоната. И ще тръбят, че заслужено изчезваме, понеже сме некадърни.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *