Разкритие на ИСТИНАТА: Ето защо Гешев започна проверка на приватизационните сделки!

България отблизо

Преди известно време всички медии гръмнаха с новината, че главният прокурор е възложил на Държавната агенция за национална сигурност пълна проверка на всички приватизационни сделки.

Нека да припомним най-напред, че ГЕРБ не за пръв път анонсират проверка на приватизацията. През 2017 г. те, заедно с ДПС, публично и шумно обявиха, че започват проверка на сделките, осъществени в периода от 1992 до 2017 г. Понеже по време на предишни проверки, раздържавяването „не било разследвано ефективно“. Е, проверката започна през 2017 г., но ние и досега чакаме „резултатите“. Което на практика означава, че тази „проверка“, също не е била ефективна. Между другото, да припомним, че тя бе обявена от днешния правосъден министър Данаил Кирилов, който тогава беше председател на правната комисия в парламента.

Тоест, ГЕРБ имат „опит“ в „разследването“ на приватизацията. От този техен опит, обаче, нищо реално не последва. Понеже, както твърди Данаил Кирилов, те не можели да върнат на държавата нито Кремиковци, нито авиокомпания „Балкан“, нито което и да било друго приватизирано предприятие. И за какво тогава се прави това разследване? Ами много просто. За да се вземат печеливши предприятия от един собственик и да се дадат на друг собственик. Близък до ГЕРБ и ДПС.

Значи, нищо ново под слънцето. Както винаги, в действие влиза старото правило „стани да седна“. Което герберите и присъдружните им депесари явно са усвоили до съвършенство.

И хоп, мине, не мине някоя и друга годинка, и старата песен за разследване на приватизацията отново започва да се върти в публичното пространство. Този път като венец върху ореола на Гешев – „смелият борец“ срещу престъпността и корупцията в България.

Какво на практика ще излезе от тази проверка не е много ясно. Но отсега можем да направим някои предположения. Защото ако съдим по атаката срещу президента Радев, която беше първото „шумно дело“ на Гешев, можем с основание да кажем, че главният прокурор се е отъркал в шлифера на Борисов. Иначе защо ще търси дискредитация на държавния глава – единственият действащ политик, който се бори с корупцията по високите етажи на властта?!

Следователно, щом Гешев е на страната на Борисов, което го потвърди и президента, тогава новата проверка на приватизацията няма да е само с цел установяване на истината и защита на справедливостта. И една от „другите“ цели би могла да бъде…наказание за ръководството на „Демократична България“, задето подкрепиха Мая Манолова на местните избори в София. Явно искат да им спрат кранчето, като ударят кръга около Прокопиев, който медии близки до властта наричат „Агнешките главички“. С други думи, „разследването на приватизацията, пак има за цел „опитомяването“ на „непослушни“ партии, които биха могли да станат новите патерици на Борисов, след като патриотите се „изчерпят“. Или съюзници на ГЕРБ, когато излезе в опозиция?! Кой знае?!

А другата цел на новата проверка на приватизационните сделки, си остава старото желание „стани да седна“. Сега, обаче, това „старо желание“ е придобило ново значение. Понеже Борисов и ГЕРБ не могат да стоят още дълго във властта. Народът и президентът бавно, но сигурно ги лишават от тяхната опора сред гражданите. А водната криза и тази с боклука и въздуха само още повече влошават нещата.

Затова герберите отдавна започнаха да настаняват свои хора в икономиката и държавната администрация. Омбудсманът и главният прокурор са ярки примери за това. А бяха ударени и много богаташи като Божков, Баневи, Цветан Василев и други, чиито пари така и не разбрахме къде отидоха. Уж ги били изнесли, уж изчезнали – дрън, дрън. Парите не изчезват толкова лесно.

Та това са две от най-видимите причини за „новата вълна“ на „разследване“ по старите приватизационни сделки. Не изключваме да има и други причини. Защото винаги съществува връзка между видимото и невидимото. А при ГЕРБ тя е доста осезателна. Особено, ако си спомним различните гейтове. Апартаментгейт, Суджукгейт, Кумгейт и т.н.

Затова силно се съмняваме, че от новите „разследвания“ ще има някакви полезни за обществото резултати. Полезно би било само да изхвърлим ГЕРБ. Другото е просто театър.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *