Разкритие на ИСТИНАТА: Ето последните две престъпления на Борисов и неговите калинки!

България отблизо

Шефката на парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева, и тя като шефа си Борисов, се загрижила с късна дата за опазване на водата в Перник, и в България като цяло.

Водата е изключително ценен ресурс, трябва с грижа и внимателно да я потребяваме. Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ, бивш министър на околната среда и водите и сегашен председател на парламентарната комисия за водите Ивелина Василева. Тя недоумява защо в Перник не са взети навременни мерки.

Още при първите индикации, че водата в язовир „Студена“ намалява, е трябвало да се вземат мерки. Няма логично обяснение защо отговорните институции са си затваряли очите, продължи тя.

Според Ивелина Василева, има нарушение във вноса на боклука. Забранено е депонирането на отпадък. Взети били редица законодателни мерки за по-чист въздух.

Само че „депонирането“ на отпадъците, или по-точно внасянето на отпадъци, не може да се прави на кой как му скимне. Някое министерство или правителствена агенция е трябвало да даде разрешение. И май разрешение е дадено от министерството на околната среда и водите.

Същото министерство се е ослушвало и не е взело мерки, въпреки сигналите, че водата за Перник в язовир „Студена“ свършва. Е, добре. Бившият министър Нено Димов е сгазил лука и сега ще си плаща за това. но има и други отговорни.

Какво е правила същата тази Ивелина Василева в парламентарната комисия по околната среда и водите?! Сигурно само е приемала доклади и отчети от министерството на околната среда и водите?! И най-важното, защо като председател на парламентарната комисия по околната среда и водите не е осъществила контрол за това как екоминистерството, а и правителството като цяло опазва това „най-ценно богатство на България?! Нейните хора е трябвало да контролират какво прави министър Нено Димов с водата на Перник и на България. И да алармират веднага щом установят проблема. Иначе защо ще съществува парламентарна комисия по околната среда и водите?!

Само че и шефката на тази комисия Ивелина Василева не си е мръднала пръста да контролира опазването на водата. А сега дава акъли и ръси поучения колко ценна била водата и как „отговорните институции“ трябвало да я опазват.

Но…и парламентарната комисия по околната среда и водите е отговорна институция. И тя трябва да осъществява контрол. Но не го е направила. Тоест, и правителството, и парламента са спали или са вътре в далаверата. А сега излизат с бяла риза пред обществото и се правят на невинни.

А техният прокурор Гешев вместо да ги подгони, се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Той си заплю една жертвичка Нено Димов, а другите оставя да се измъкнат по терлички.

Значи ако искаме нещата в родината ни да се оправят, трябва да се изгонят всички – и правителство, и парламент, и шефове на ВиК. А не сега да се кършат ръце и да се каканиже, че трябвали 15 милиарда лева, за да се сменят водоносните тръби в България.

Ами като трябват толкова много пари само за един сектор от икономиката на страната, защо Борисов даде 5 милиарда за 7 – 8 американски самолета, които няма да ни служат за нищо?! И защо заедно с Каракачанов, се готвят да дават още стотици милиарди грешни народни пари за въоръжаване, когато правителството не може да осигури дори питейна вода на хората?!

А да не говорим, че освен за водата, пари трябват и за енергетиката, за възстановяване на индустрията, за селското стопанство, за здравеопазването и т.н. Значи първото престъпление на Борисов и калинките е, че не опазена водата. А второто престъпление е, че парите, които трябва да се дават за тези сектори, отиват за съвсем безсмислени военни разходи.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *