Ревизоро пак привикан в прокуратурата. Този път няма да дам оставка, закани се той! Вижте новия скандал, в който се забърка!

България отблизо
ТЕЦ ”Бобов дол” на Христо Ковачки отново ще гори отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала, съобщават от ръководството на централата, предаде БНР. Според комплексното разрешително, ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.

Централата вече е изпълнила изискването за изграждане на система за мониторинг на една от двете сероочистващи системи. От дружеството са поели ангажимент да монтират измервателни станции за чистотата на въздуха в района на Дупница и Големо село, на чиято територия е централата, както и в Бобов дол. Очаква се те да бъдат поставени до два-три месеца.

 

Преди около месец в Бобов дол отидоха екоминистърът Емил Димитров и главният прокурор Иван Гешев. Тогава беше обявено, че срещу ТЕЦ „Бобов дол“ е образувано досъдебно производство за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и за разполагане на стотици тонове отпадъци на площадка наблизо.

Подновеното разрешение ТЕЦ „Бобов дол“отново да изгаря отпадък предизвиква тревоги и недоволство сред жителите на района, каза кметът на Големо село Васил Васев: „Централата вече работи и два автомобила, доколкото знам, са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно“, коментира кметът.

Обади ми се зам.-главния прокурор да се явя в прокуратурата за Бобов дол. Част от софийските отпадъци в момента се горят там, иначе „София ще замирише“. Непрекъснато правим проверки.

Това каза екоминистърът Емил Димитров навлизане в прокуратурата, предаде БГНЕС.

 

Няма на инат да си дам оставката, но ако ще се занимаваме не с кризата, а с други работи, може и някой по достоен да се заеме с поста. Трудно е. Нося графиците накъде какви отпадъци пътуват, добави още Димитров.

 

Под надзора на Районна прокуратура Дупница икономическа полиция и служители на РИОСВ тази сутрин влзоха в ТЕЦ „Бобов дол“ във връзка с информацията, че там е възобновено изгарянето на отпадъци. В края на миналата седмица от ТЕЦ заявиха, че отново ще горят отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Според информацията ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.

 

Действията на прокуратурата и МВР стартираха след като в града бяха главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *