Румен Гечев обяви: Оставката на Кабинета „Борисов 3“ е неспасяема и необходима на България!

България отблизо

„Оставката е неспасяема и тя е необходима на България. С това компрометирано управление, обявено за мафия от българския народ, станахме за срам в международните медии. Няма друг изход освен оставка“.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев пред btv, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той припомни, че вота на недоверие, който БСП внесе, е за корупция.

„Корупцията влияе като симбиоза между представителите на едрия бизнес, които искат да трупат пачки извън законите и в нарушение на принципите на демокрацията, и властта. Всички ключови министерства на това правителство са поверени и от години се управляват от елита на ДПС, като изпълнители са ГЕРБ и техните сателити. Самият факт, че в момента се оттеглят тримата ключови министри с финансови потоци, е повече от показателен“, посочи той.

Според Румен Гечев вдигнатият юмрук на президента е юмрук срещу мафията.

„Никъде по света мафия не се отстранява с галене с перце. Тя заслужава юмрук“, заяви той.

Народният представител от левицата заяви категорична подкрепа за исканията на младите протестиращи.

„Младите хора искат оставката на Борисов. Те искат да живеят като младите хора в другите държави от Европейския съюз“, добави Гечев.

„Българската банка за развитие, финансирана от българските данъкоплатци, финансира олигарсите на България. Има няколко големи крокодила, които обикалят около нея. Това не са малки и средни предприятия. Това са фирмите на Пеевски и на другите олигарси. Потоци от пари текат към фирмите и обръчите на ДПС и ГЕРБ“, коментира Гечев.

По неговите думи 700 млн. лв. са били откраднати от българския данъкоплатец, а отговорен за това е министър Горанов, който фактите и българският народ посочват като министър на ДПС.

„Парите текат в определени посоки и българският народ затова е излязъл на улицата. От ББР се крадат стотици милиони, от хазарта също“, заяви социалистът.

„Въпросът е – защо ГЕРБ извади студения резерв от държавното предприятие Марица-изток 2. Марица-изток 1 и 3 са на американците. ГЕРБ нагло вадят от държавната ТЕЦ резерва и го дават на Ахмед Доган. И после твърдят, че той не го управлява“, каза още Гечев.

„Българският народ иска нови избори. Защото не може премиерът Борисов, който е компрометиран в страната и в чужбина, който го въртят на малкия си пръст ДПС и дори не може да се съгласи за три оставки с коалиционния си партньор, да спасява България от кризата. Обществото не иска да го управляват мафиоти. Така че, ако обичат, ГЕРБ да си отиват, да се видят в огледалото и да се готвят за следващите избори“, завърши Румен Гечев, цитиран от epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *