Румен Гечев разби ЛилитУ в тв дебат. Тези еврофондове само за къщи и крадене ли ги използвахте? Тя: Ние се борим за семейните ценности!

България отблизо

ГЕРБ и БСП отново нажежиха ефира до червено. Представителите на двете партии влязоха в горещ сблъсък в сутрешния блок на Нова телевизия.

В началото предизборния дебат, в който участваха Лиляна Павлова от ГЕРБ, Румен Гечев от „БСП за България”, Илхан Кючюк от ДПС, вървеше много спокойно и политиците спокойно отговаряха на въпросите. С течение на времето обаче представителят на социалистите Румен Гечев започна да напада опонентката си от ГЕРБ, вкарвайки в разговора разгорелите се напоследък скандали с евтините апартаменти и къщи за гости.

Двамата се скараха и по отношение на европейските пари. Румен Гечев разгневи Павлова, обвинявайки управляващите в кражба на евросредства.  „В България е най-нисък процентът на усвоените евросредства – около 25%. Тези средства се усвояват по странен начин – чрез инвестиционни проекти, строят се къщички за гости от типа мама, татко и аз“, заяви Гечев.

„За периода 2007-2013 година България усвои 98% от парите. Механизмите за контрол са функциониращи и България е с най-ниско ниво на грешки при усвояване. България няма спрени еврофондове с изключение на времето на управление на БСП. Вие окрадохте банковата система“, отвърна му Павлова. Българската държава управлява в името на българските граждани всички европейски средства. Там, където има опити за злоупотреби, се налагат санкции и се правят корекции“, добави тя.

„Сега българският народ ще ви плати 11 милиона заради къщите за гости. Българският народ ще ви осъди на 26 май“, подчерта Гечев.

„Всеки, който е злоупотребил и с едно европейски пари, ще ги върне и ще отнесе най-строги санкции, но не може заради едни къщи за гости да хвърляме петно върху всичко постигнато с европейски средства“, отсече Павлова.

„Вие окрадохте банковата системна, окрадохте държавата. Аз не съм крадец. Българското правителство управлява достойно. Нямаме спрени европейски фондове. Това хулене, което правите на България и на българските институции, не е достойно“, отговори на нападките на Гечев Лиляна Павлова.

„Хуленето идва от вашите корупционни схеми“, отвърна й той.   „Ние сме показвали в Европарламента досега, че можем. Представителите на БСП ще защитават националния интерес в Европейския парламент. За мен Европейският съюз е бъдещето на България. Ние трябва да бъдем активни, а да не слушаме началниците от Брюксел какво да правим. Ние трябва да правим само това, което е в интерес на нашата страна“, подчерта социалистът.

„За мен Европейският съюз е гарант за сигурност, гарант за развитие на България. За мен Европейският съюз е домът на България, това е нашето семейство. Трябва да пазим нашите ценности, да ги предаваме, да продължим да надграждаме постигнатото, да привлечем всички млади хора, които са извън България. Вярвам, че със силния глас, който имаме, можем да продължим да работим за една обединена Европа“, заяви още Лиляна Павлова.

След последните й думи настъпи сериозен спор в социалните мрежи.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *