Румен Петков ВЗРИВЯВАЩО: Не е работа на Брюксел да сваля и качва президенти!

България отблизо

С гласуването си против законния президент на Венецуела, Европарламентът по вандалски начин се намеси във вътрешните работи на суверенна държава.

Така председателят на политическа партия АБВ Румен Петков коментира решението на евроинституцията, свързано с напрегнатата ситуация във Венецуела.

Като странно той определи гласуването на евродепутатите от БСП. Четиримата са покрили всички възможни опции за гласуване. „За“, „Против“, „Въздържал се“ и „Неучастващ в гласуването“. „С това доказаха, че единственото, което могат, е да се колебаят. А такова поведение за група народни представители е абсурдно. Това показва, че или ръководството на БСП няма позиция, или не е говорило със своите депутати по въпроса”, коментира Румен Петков.

Случаи като Сирия, Либия и Ирак са показателни за намесата във вътрешните работи на суверенни държави от страна на чужди страни, допълни Пламена Заячка.

Затова от АБВ отправиха апел към правителството да не признава която и да е от конфликтуващите страни. Дали Николас Мадуро или Хуан Гуайдо –  това решение е право само на Венецуела. В международните отношения се признават само държави, а не правителства и държавни глави, припомни Заячка.

И наистина, тук Румен Петков е напълно прав. Никой няма право да се намесва във вътрешните работи на суверенни държави. Дали това ще е Вашингтон или Европарламента – няма никакво значение. Защото не е работа на едно сдружение, каквото е ЕС, и което дори не е държава да се меси във вътрешните работи на Венецуела.

Още по-малко такова право има Вашингтон, защото със своите интервенции в много суверенни държави, американците разрушиха цветущи икономики в Близкия Изток и Африка, избиха много хора, а милиони обрекоха на глад, мизерия или скитане по чужди страни. Дори бившият американски президент Барак Обама си призна, че най-голямата грешка на неговото управление е нахлуването в Либия. Защото преди нахлуването на САЩ, Либия бе процъфтяваща държава, а сега е пустиня, в която се бият враждуващи племена.

И това не е просто грешка, както го определя Обама, а престъпление, което погуби живота на десетки хиляди души.

Белият дом и Брюксел подготвят сега същото престъпление и във Венецуела. И затова депутатите от БСП са гласували по четирите различни начина. Но тази позиция, както отбелязва и Румен Петков е „странна“ и не ги оправдава напълно. Понеже е време всички ние да имаме ясни позиции по онова, което се случва около нас. Защото размитата позиция или липсата на позиция, само окуражава деструктивните сили на планетата да продължават да унищожават хората във всички държави от Европа и света.

Време е ръководството на БСП да поеме своята отговорност. И да застане на ясна позиция. Позицията на националния интерес. А тя е да бягаме час по-скоро от това „сдружение“, наречено ЕС, понеже виждаме, че то не само унищожава страните-членки, но се опитва да унищожи и страните, които нямат нищо общо с него.

Време е, както направи президента Румен Радев да поемем към съюз с Русия. Да се върнем към своите славянски корени. Защото така иска народът, който е суверен на властта.

А народът никога не греши. И трябва най-после, политиците да проумеят тази проста истина. И да се вслушват винаги в народния глас. Защото освен всичко друго, той е и глас Божий!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *