Румен Петков КАТЕГОРИЧНО: Каквото за Цецка, това и за Цецко!

България отблизо

Каквото за Цецка, това и за Цецко. Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира събитията около скандалните сделки с имоти на висши членове на управляващите от ГЕРБ и оставката на правосъдния министър Цецка Цачева.

Петков беше категоричен, че по случая е било задължително БСП да настоява за анкетна комисия и вот на недоверие заради апартаментите.

„Ръководството на БСП три дни си мълча. Адекватното действие е на часа, влизане в Народното събрание и искане за назначаване на парламентарна анкетна комисия, доминирана от опозицията и председателствана от опозицията, която да разследва случая, с един единствен мотив – произхода на средствата„, посочи Петков.

В контекста на скандалния апартамент на Цветан Цветанов („Цецко“), Румен Петков направи следната сметка: „Апартамент, който има, струва 1,6 млн. лв. по груби сметки. Какво означава това – 160 хил. лв. на година за последните 10 години активен политически живот. Означава, че той е спестявал по грубо 15 000 лева на месец. Такава смехория означава да оставим тези, които казаха, че тъщата му е дала 6 апартамента, сега да ни обяснят, че баджанакът му е дал седмия.

Единственият аргумент на Борисов да държи Цветанов са изборните резултати. Друг е въпросът как той ги постига, с какви манипулации и препускане с чувалите пълни с фалшиви бюлетини, коментира председателят на партия „АБВ“.

Румен Петков, също като Елена Йончева посочи, че проблемът е много по-дълбок, отколкото кражбата на апартаментите. Защото това е корупция по най-високите етажи на властта, която не може да бъде търпяна.

Затова Цветанов трябва да си върви, както си тръгна Цачева. Няма друг начин, ако Борисов иска да запази управлението си, обобщи Румен Петков.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Румен Петков КАТЕГОРИЧНО: Каквото за Цецка, това и за Цецко!

  1. Рихтер фашисти гнусни -Рихтер … Губите войната лузери и като фюрера ви, пълна липса на достойнства – само фашинации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *