Румен Петков КАТЕГОРИЧНО: Приказките, че Русия е враг на България са пълни ИЗМИШЛЬОТИНИ!

България отблизо

Русия враг ли е на България? Аз отдавна твърдя, че не е, и никога не е била наш враг!

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на АБВ Румен Петков по повод темата за хибридната заплаха от страна на Русия, както и думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че щяло да има заплахи от страна на Москва по време на предстоящите избори в България.

„Ако имаш конкретни твърдения, излизаш и ги заявяваш. Но да излизаш и да казваш, че някой разхвърля „Новичок“ на Балканите, това е несериозно“, каза безапелационно Румен Петков.

На въпрос дали АБВ подкрепя сегашното управление, той заяви категорично, че определя моделът на сегашното управление като престъпен.

Относно това дали има желание от страна на АБВ за общо явяване с БСП на евроизборите, Румен Петков заяви, че АБВ има воля да се промени управлението на страната. И затова е направило вече писмено предложение до ръководството на БСП за общо явяване на изборите.

„Усещането за самодостатъчност в политиката води до самота, а самотата е нещо лошо в личен и обществен аспект”, напомни Петков. Дори БСП, макар че е втората най-голяма партия в България, не може да се пребори сама с десетгодишното статукво на ГЕРБ. Затова, по думите на Румен Петков, е нужна мощна лява коалиция, която да свали ГЕРБ от власт веднъж и завинаги.

Ние всички познаваме прямия и категоричен стил на Румен Петков. Той никога не се е боял да казва истината право куме, та в очи. Но извън всичко друго, този път е хиляди пъти прав. На БСП са й нужни партньори. Нужна е и мощна лява коалиция, защото народът е готов силно да подкрепи такава формация, особено ако тя получи подкрепата и на президента.

Ако президентът мощно подкрепи такава коалиция, а той многократно заяви, че ще го направи, и ако левите лидери забравят различията помежду си и желанието да се сборят кой да води бащината дружина…Тогава, лявата коалиция ще надмине не с един процент, а с десетки проценти ГЕРБ. Така, както стана при избора на президента Румен Радев.

И левите партии са длъжни да го направят. Заради оцеляването на България. И заради надеждите, които народът им възлага.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *