Румен Петков настоява да се отворят недействителните бюлетини! В отговор хвърлиха грозно обвинение срещу него!

България отблизо

Лъжа е че съм уринирал във фонтана в Плевен. Истината е, че съм го ремонтирал. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на АБВ Румен Петков.

Това са грозни неща и не пасват на България в 21 век. Тази клеветническа кампания беше направена съвсем съзнателно срещу мен, добави той.

По повод отминалите местни избори Румен Петков заяви:

„Абсурд е да има 650 000 недействителни бюлетини. Ние настоявахме всички тези бюлетини да се отворят. Ако това не се направи, ние окончателно ще отвратим интелигентните хора от политиката, защото те виждат, че с 20% може да се избере кмет на столицата“.

Лидерът на АБВ коментира и предложението на управляващата коалиция първият ден от болничните да не се заплаща. Той заяви: „За пореден път това правителство и това мнозинството казват – „Държавата липсва“.

Ние не искаме да се борим с престъплението, а с последствието. Защо например първия ден от болничните да не се заплаща, а не третият? Защо не се въведе ефективен контрол върху ползването на болничните – има достатъчно инспекторати, посочи Румен Петков, цитиран от blitz.bg.

Лидерът на АБВ Румен Петков не за пръв път атакува управлението на Борисов и ГЕРБ. И понеже е от малка партия, която няма значимо присъствие в политическия живот, явно някой от средите на управляващите или техните пудели, е решил, че Петков е удобна мишена, върху, която може да се изсипе поредната порция кал. И това идва, точно когато политикът иска да се извадят на бял свят недействителните бюлетини и да се провери защо са сметнати за недействителни. И ако в тези бюлетини са отбелязани други партии, освен ГЕРБ, тогава ще е ясно защо са направени „недействителни“.

Ще е ясно и как побеждават ГЕРБ. С мъртви души, недействителни бюлетини и контролиран вот. А и от БСП отдавна настояват да се проверят под лупа изборните практики на правителството, понеже то организира изборите. И от много години, само една фирма „Информационно обслужване“, и един председател на фирмата – Михаил Константинов – броят гласовете на избирателите.

Това не е ли твърде показателно за избирателния процес в България?

Но на Борисов и ГЕРБ това не прави никакво впечатление. Те си приказват, че по-честни от това изборите не могат да станат. И продължават старите практики. Дори не са изчистили избирателните списъци от мъртви души, въпреки че проблемът стои от години в обществения дневен ред. Цветанов започна тази шарада. Борисов я продължава.

Сега ясно ли ви е защо премиерът прегръща и целува американския посланик?! И защо обвиняват Румен Петков и Елена Йончева във всички смъртни грехове?!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *