Румен Петков разкри добре пазена тайна за „Балкански поток“. Вижте какво губим!

България отблизо
По голяма част от трасето на ”Балкански поток” не се работи и не са положени тръбите за газовата връзка. Страната ни има само една машина за заваряване на тръби, така че на ден не могат да се изграждат повече от 2,5 км от трасето. Това каза по бТВ лидерът на АБВ Румен Петков.

„Балкански поток“ няма да е готов до края на май. Страната ни е пропуснала възможността церемонията по откриването на „Турски поток“ да бъде в България, а проектът да се казва „Южен поток“. Това се случи благодарение на дуета Станишев – Борисов. Пропуснахме възможността България да е пряката точка на влизане на руски газ в Европа. Всички приказки, че ще спестим 70 млн. и ще спечелим 5% са нелепи, ние предупредихме, че тръбата няма да се изгради навреме“, каза Петков.

 

Като причина за забавянето лидерът на АБВ изтъкна „обслужване на украински интереси“. По думите му страната ни губи 200 млн. лв. от преносни такси. Той добави, че „Балкански поток“ ще гарантира газовата сигурност на България. „Миналата година януари и премиерът, и министърът на енергетиката обявиха, че до декември ще бъдем готови. Обясненията за европейските процедури и защитата на интересите са нелепи. Нима на 31 януари не са съществували тези процедури. Защо ни трябваше да лъжем едновременно и Сърбия, и Унгария, и Русия, и Турция? Проблемът е, че с еднакъв ентусиазъм лъжем и Щатите, и Русия – нищо не се прави на точката между Гърция и Сърбия, където трябва да мине тръбата“, коментира още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *