Румен Петков: Станишев и Кристалина Георгиева получиха награда, заради…

България отблизо

„Преди 10 години Станишев спря проекта „Белене“ и съсипа възможността България да укрепи позициите си на газов лидер и гарант в Европа, като тук повтори определението с новия си мандат през 2015 и, разбира се, беше награден с поста „президент на ПЕС„, където губеше избори след избори със същия ентусиазъм, с който ги губеше и в България“ обясняват в свое становище АБВ.

Според тях, той е получил отплата за това, че е съсипал българския национален интерес и поставил под въпрос енергийната сигурност и „във всички случаи – ниската цена на електрическата енергия за бита и икономика“.

„Днес сме свидетели на още по-брутален пример със стремежа да бъде наградена Кристалина Георгиева. Няма българска позиция, която тя да не предаде или продаде„, допълват те.

Съсипа възможността България да има генерален секретар на ООН, чрез кандидатурата на безспорно един от най-успешните ни политици зад граница Ирина Бокова … Тук съучастник с пълна сила беше и Бойко Борисов“, коментират от АБВ.

Те обясняват, че след това Георгиева напуска поста на еврокомисар, „заради по-голяма заплата и отстояване на чужди интереси в чуждо ведомство. Днес тя е на път да бъде наградена за предателствата й към България“.

„Към предателството на Кристалина Георгиева съучастник бе и Сергей Станишев – с подкрепата си за това недоразумение Антонио Гутереш. Гутереш оглави ООН, за да разбере с почуда на 1 август, че на 2 август САЩ излизат от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег, да каже, че е обезпокоен, след като САЩ направиха тази декларация преди половин година“, продължават в становището си АБВ.

АБВ обясняват, че са реагирали десетки пъти с настояване и българските институции да инициират процес „Хелзинки 2„, „но генералният секретар на ООН да се учуди и обезпокои ден, преди края на ключов за мира договор, е безпримерно нехайство, негодност и непричастност към организацията с най-значими международни правомощия и функции“.

Според тях, всички българи трябва да се научат да ценят историята си, да ценят хората си, на първо място да ценят достойнството си, да го отстояват всеки ден, във всяка точка на света и във всички институции.

Предадели като Кристалина Георгиева ще работят за всички, но не и за България. Но ще обслужват интереси, които, вероятно, са в страни от интересите и на силна и обединена Европа, и на едно проспериращо общество, за което се борим и към което се стремим. Трябва да сложим край на сюжета „Наградени български предатели„, пишат в своето становище АБВ, цитирани от news.bg .

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *