Румен Радев БЕЗПОЩАДНО: Правителството ОТКАЗВА да спази ЗАКОНА!

България отблизо

Това което се случва с избирателното законодателство е наистина много тревожно и грозно, коментира в Сухиндол президентът Румен Радев.

Според него е видно, че управляващите не крият изкушението си да  променят избирателния кодекс и по този начин да постигнат още една изборна победа. Но тази „победа“, според президента ще бъде пирова. И по всяка вероятност, последна за управляващите от ГЕРБ.

Правителството отказва да спази закона. Отказва да бъде избран нов състав на ЦИК. Отказва да се ревизират избирателните списъци. Отказва да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии. Отлага за неопределено време машинното гласуване. Отказва да отмени дистанционното гласуване. Дори си позволи наглостта да въведе “нов“ механизъм за вземане на решения в избирателните комисии. Вместо с мнозинство от две трети, решенията вече ще се вземат с обикновено мнозинство от 50% плюс 1.

А всички тези неща уронват демократичността и прозрачността на изборния процес, подчертава президентът.

Относно случая „Скрипал“ и евентуалната връзка с отравянето на Емилиян Гебрев, Румен Радев посочи, че не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България.

Той допълни, че вчера е бил запознат от главния прокурор, МВР и председателя на ДАНС с това, което е известно до момента и че няма да коментира, докато случаят не се уточни.

Според президента случаят е в ресора на изпълнителната власт, където са службите и МВР.

Тревожен е всеки такъв случай, който касае здравето и живота на българските граждани, както и надеждността на нашата банкова система, защото тя е основен критерии за нормалното функциониране на държавата, добави Румен Радев.
Публичните дебати за новоназначените посланици и деленето на посланиците на „наши“ и „ваши“ уронва престижа, както на посланиците така и на страната, отговори на журналистически въпрос Румен Радев, относно назначенията на български посланици в чужбина./dnes.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *