Румен Радев взриви България: Мутри, вън! Да изгоним мафията от изпълнителната власт и прокуратурата!

България отблизо

Българската мафия постигна невъзможното, обедини партии от целия политически спектър.

Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова слезе при протестиращите в негова защита.

 

Мафията – вън, призова държавният глава

 

Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата. Мафията използва прокуратата за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото твърде дълго я търпяхме. 

Това заяви президентът Румен Радев, минута след като излезе пред протестиращите заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Радев помоли полицията да се отдръпне и да не го пази, за да отиде до събралите се демонстранти.

 

Днес гневът се излива на площада. Това е битка за достойнството, за децата ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеят за България. „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ – каза още Радев пред протестиращите.

От нас виси да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата, заяви Радев. Множеството отговори с възгласи „Оставка“.

Не“ на страха. Ще си върнем България. Мутри – вън! – завърши той краткото си обръщение.

Над 1000 демонстранти са се събрали пред президентството в момента, след като по-рано днес бяха задържани секретарят на Радев – Пламен Узунов, съветникът Илия Милушев, както и бизнесменът Пламен Бобоков. Това е трето задържане на Бобоков. През деня прокурори влязоха в президентството, пише Епицентър.бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *