Румен Радев: В България откриха неудобен вирус! Благодаря на народа, че не повярва на манипулациите!

България отблизо

България вчера даде своя принос към световната медицина. Успяхме да разграничим и различим два различни щама коронавирус в България.

Това заяви навръх Шипка президентът на България Румен Радев. „Оказа, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия са позволени, докато щамът на Шипка е много опасен и мероприятията бяха отменени“, каза той.  „Ако управляващите пазеха със същия хъс и досега българския интерес, пенсиите щяха да бъдат много по-добри, както и условията на живот. Честит празник на всички, които не се поддават на манипулациите и ще се качат на Шипка да отбележат празника. Честит празник на силния свободолюбив български дух!“, каза Радев.

Междувременно хиляди българи тръгнаха към заветния връх.

От рано сутринта хора започнаха изкачването до връх Шипка. Обхванати от притегателната сила на родолюбието и въпреки препоръките да няма струпване на хора заради коронавируса и върлуващия грип, българите се стичат към паметното за Освобождението на България място. Сред хората имаше и немалко деца.

Иван Иванов е тръгнал от Ямбол и ще се качи на връх Шипка с велосипед. Той разказва, че е изминал 60 км. Остават му да измине още 13 км. „Трудно е, но все пак сме българи и не трябва да се отказваме”, казва той. Помислено е и за здравето на всички посетители. Д-р Георги Георгиев ще помага на всички минаващи през централната туристическа пътека. „Чувството е неповторимо. Идвам, защото съм българка“, заяви пред Нова телевизия  жена, поела към върха на свободата.

Ето каква беше провокацията вчера. Виж ТУК

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *