Румен Радев е готов да състави служебно правителство! Иска да спаси държавността

България отблизо
”Трябва да живеем със самочувствието на европейци. Не може достойни европейски граждани да търпят такова управление. Процесът е тръгнал и искат, не искат, ще стигнем до там. Не зависи от ГЕРБ дали ще има служебно правителство. Аз съм готов с всичко”, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Пловдив..

„Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността“, заяви президентът.

„Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото“, подчерта той.

Според него страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. „Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата“, посочи Радев.

„Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка – никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка“, категоричен бе той.

По думите му България трябва да е страна на достойни европейски граждани. Достойни европейски граждани не могат да търпят това, което се случва, отбеляза Радев.

Процесът е тръгнал, искат – не искат ще се стигне до там, заяви президентът на въпрос смята ли, че ще има действително оставки.

На въпрос дали има готовност да състави служебно правителство, държавният глава не пожела да коментира, но отсече: „Аз съм готов за всичко.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *