Румен Радев ИЗДЪРПА УШИТЕ на Борисов и Меркел! Вижте какво направи ДОСТОЙНИЯТ български ПРЕЗИДЕНТ!

България отблизо

Президентът Радев отдавна е трън в очите на брюкселските чиновници. Както и на техните български послушници Борисов и ГЕРБ.

И това е така не за друго, а заради простичкият факт, че Румен Радев защитава с всички сили България. И българския национален интерес. Понякога това се получава, понякога – не съвсем. Но истината е, че не сме имали досега президент, който както асът от военно-въздушните ни сили, да защитава упорито и всеотдайно българския народ, с неговите традиции, и неговото бъдеще.

Знаем, че още в началото на своята предизборна кампания Румен Радев озвучи без страх най-голямата мечта на българските граждани – да се възродят дружеските и братски, търговски, икономически и културни отношения с нашата велика посестрима Русия. Защото нашата дружба с Руската федерация не е само въпрос на носталгия. Или само на желание да се избавим час по скоро от колониалното робство, в което ни вкара сегашното ръководство на Европейския съюз.

Дружбата ни с Русия е залог за самото съществуване на България. Защото, ако не беше Русия и нейният харизматичен президент Владимир Путин, досега сто пъти щяхме да станем жертва на агресивна Турция, на ислямските джихадисти и на нашите западни брюкселски „приятели“. И България щеше да прекрати безславно своята 1300 годишна история.

Именно затова президентът Радев реагира остро, след като узна, че на двустранна среща, Борисов и Меркел еднолично, са решили да поканят турския президент Ердоган, на симпозиум на лидерите на европейските институции във Варна.

В прав текст Радев заяви, че не приема български премиер и германски канцлер да оповестяват свое решение за покана на чужд държавен глава в България. А българският президент да научава за това от медиите.

След срещата на Борисов и Меркел в събота се разбра, че двамата са се договорили да поканят във Варна президента на Турция Реджеп Ердоган. Нашият държавен глава заяви по този повод, че това не е обида за него. Това, натърти Радев, е обида за България. Защото с прерогативи да кани в страната президенти на чужди държави, разполага само държавният глава на България. Останалото е незачитане на Конституцията и неуважение към нашата държава.

Нашият държавен глава припомни грубата намеса на Турция в изборния процес у нас. Припомни и опитите за намеса на турската страна в работата на българското мюсюлманско вероизповедание. На пресконференцията, посветена на първата година от своя президентски мандат, Румен Радев заяви, че в отношенията с Турция, трябва да има много ясно изразени принципи на добросъседство, взаимно уважение и абсолютна ненамеса във вътрешните работи на която и да било от страните. Защото прекалено „приятелските“ отношения с Турция, според голяма част от българския народ, представляват непосредствена опасност за териториалната цялост и суверенитета на нашата родина.

По такъв начин достойният български президент, без да се притеснява призова самия „началник“ на Европейския съюз Ангела Меркел да спазва установените протоколни отношения между отделните страни и техните държавни ръководители. А на Борисов показа, че да се сговаря с чужди държави зад гърба на българския държавен глава е недостойно, срамно и нечестно. Ето затова, заяви президентът Радев, ние с премиера Борисов имаме „разминавания в ценностите, които защитаваме“.

Така, дипломатично, но твърдо, като истински военен, Румен Радев защити България и здраво издърпа ушите на двамата заговорници Борисов и Меркел. Показа им, че такова отношение към най-важната българска държавна институция, няма да бъде търпяно нито от него, нито от България.

С този свой акт, президентът Радев показа още, че България не може да бъде третирана като второстепенна държава или колония. Че тя е суверенна страна, която ще защитава своята независимост, без значение колко могъщо е обединението, което, като слон в стъкларски магазин, се опитва да погази нейното достойнство. И тази защита ще става все по-силна. Защото така иска българският народ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

8 thoughts on “Румен Радев ИЗДЪРПА УШИТЕ на Борисов и Меркел! Вижте какво направи ДОСТОЙНИЯТ български ПРЕЗИДЕНТ!

  1. България , да стане президентска република , в тази посока трябва да насочим усилия.

  2. Да се обединим около Президента Румен Радев, да бъдем неговата подкрепа и да воюваме за правата си.
    Стоян Стоянов, съгласна съм с Вас!

  3. Бойко Борисов си мисли че може да се разпорежда с Президенската институция така както беше по времето на Плевнелиев – жалка пародия на Президент назначен от Бойко , но удари на камък. Президент Ген. Румен Радев наистина отстоява суверинитета на Република България и прави всичко възможно да се разграничи от мафиотските действия на Бойко и докаже че спазва своите обещания .

  4. Добре! И какво ще се случи? Ще отмени срещата или ще изгони Борисов, но във всички случи поучава овации от Народа, особено ако обяви военно положение и махне правителството /предателството/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *