Румен Радев категоричен: Не може детска болница да е в 40-годишна недовършена постройка!

България отблизо

Президентът Румен Радев остро критикува тези дни намерението на правителството да използва 40-годишната стара и недовършена постройка в двора на Александровска болница, за да построи модерна Национална детска лечебница. 

Според държавният глава, това е опит да се спести някой и друг лев от хазната, което обаче се върши за сметка на болните деца. Има неща, с които може да се направи компромис и неща, с които компромисът е невъзможен, убеден е президентът.

Кое гарантира, пита Румен Радев, че 40-годишната умора на материалите на недовършената постройка, която умора само ще се увеличава в годините занапред, няма в един момент да подаде и да предизвика срутване при някое бъдещо събитие като земетресение например?!

В отговор, здравният министър Кирил Ананиев заяви: „Сега какво критикуваме, вие знаете ли? Скелето? Скелето се критикува, без да са погледнати всички тези изследвания, които направихме януари миналата година“, коментира министърът, който отговори на въпросите и критиката на президента Румен Радев към действията на правителството.

В коментар на ИСТИНАТА ще припомним на здравния министър, който явно не разбира много от строителство, че материалите, от които е построено скелето са били четиридесет години на открито, без никаква по сериозна антикорозионна защита. И те няма начин да не са корозирали. Може би невидимо сега, но какво гарантира, че тази корозия и умора на материалите няма да се прояви в бъдеще?!

Нищо не гарантира такъв драматичен развой на събитията. Ние разбираме, че правителството няма пари. И че въпреки това, иска да отчете „видими резултати“. Но това в никакъв случай не може да става за сметка на риск за здравето и живота на болните деца. Нещо повече. Не бива да се рискува здравето и живота на хората, независимо от възрастта им, за да може ГЕРБ да се похвали с поредното пиар мероприятие.

Ето затова президентът е против. Не защото мрази ГЕРБ, а защото обича обикновените хора в България. И се бори те да получават най-доброто за себе си и за своите деца. Независимо от партията, която е на власт.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *