Румен Радев: Корупция и скандали в правителствата на Борисов закотвят България на дъното!

България отблизо

Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни„.

Това заяви президентът Румен Радев, помолен да коментира твърдения на премиера за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков.

Държавният глава е на Шипка за отбелязване на 142 години от шипченските боеве.

„Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа“, каза Радев пред журналисти.

Припомняме, че на редовно правителствено заседание министрите от кабинета „Борисов-3“ решиха генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г.

Ген. Данчо Дяков бе първо съветник на президента Радев, а след това одобрен за началник на Националната служба за охрана.

Запитан дали ще иска консултации за назначаването на новия началник на Антикорупционната комисия, след като досегашният шеф беше изпратен на дипломатическа служба, Румен Радев напомни, че назначението на Пламен Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на премиера Бойко Борисов.

Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев“, коментира Радев./news.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *