Румен Радев ОТСВИРИ Борисов! Дава път на икономиката!

България отблизо

Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция. Това коментира президентът Румен Радев, цитиран от БТА.

Тези проблеми трябва да се изкоренят, но за това са нужни усилията на всички български граждани, смята президентът. За да могат обаче хората в България да се намесят по-решително в политическите процеси е нужна развита икономика, която да даде икономическа самостоятелност на гражданите. Затова президентът допълни, че е наложително да се привличат стратегически инвеститори. Като пример може да послужи сътрудничеството  с Русия за осъществяване на изключително важните за България проекти като АЕЦ „Белене“ и българската отсечка на Турски поток. Както и западните инвестиции в областта на машиностроенето.

„Специално за завода на „Фолксваген“ аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация“, подчерта държавният глава по време на посещение в Асеновград.

„Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация„, добави той.

Така президентът дава пример за един съвсем друг модел на управление и икономическо развитие, който не залага само на една дестинация – Западна Европа. Президентът винаги е твърдял, че сътрудничеството ни с Русия също е от изключителна важност за българската икономика. Затова, според него, трябва да развиваме отношения на мир и сътрудничество не само с ЕС, но и с необятната руска страна. Също и с Китай, с арабските държави, които са наши традиционни партньори.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Румен Радев ОТСВИРИ Борисов! Дава път на икономиката!

  1. ПРЕЗИДЕНТА Е ПРАВ ЗАЩОТО ГОВОРИ С ЕЗИКА НА НАРОДА ,А ЕЗИКА НА МУТРИТЕ МУ Е ЧУЖД,ЗАТОВА Е И ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!!

  2. Икономиката преди всичко! От кога им я пея тая песен! Хубаво е че ме четат и се съобразяват с умните предложения. Аз не искам да съм звезда, да съм богаташ, да ставам ръководител на държавата! Достаръчно ми е да четат какво пиша и да го правят! Това ще е голямата награда и радост за мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *