Румен Радев от Пловдив: Докато несправедливостта царува няма да има Единна България!

България отблизо

„Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а Съединението остава повече на думи“.

Това заяви с горчивина в гласа президентът Румен Радев в тържественото си слово на площад „Съединение“ в Пловдив.

Все повече се призовава за ново съединение, но се пропуска, че то минава през разделение. Епохата иска от нас да се разделим с всичко, което тежи и спира движението на нацията ни напред.

Трябва да се разделим с беззаконието, арогантността и апатията, да отхвърлим нихилизма, да осъзнаем, че докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем истински единни.

Държавният глава цитира думите на министър-председателя Петко Каравелов от 1885 година: „Направихме каквото можахме и колкото можахме. Сега можем да чакаме съда на историята“. На седмата година от обявяването на свободата българите са показали, че няма да чакат Великите сили да се съберат, за да чакат съдбата си.

Нашите предци продължаваха да живеят с идеала за сплотена, обединена и независима България. В онзи миг политиците ни са съумели да бъдат на висотата на народа, каза още Радев. Днес търсим гордост в миналото и често забравяме своя дълг пред настоящето и бъдещето./news.bg/

Но настоящето трябва да бъде променено, за доброто на бъдещите поколения български граждани! – завърши  с истинска емоция президентът Радев.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *