Румен Радев РАЗНИЩИ Борисов и ЕС! Вижте какво НАПРАВИ българският президент!

България отблизо

България се нуждае от преки доставки на руски природен газ през Черно море, заяви категорично  Румен Радев преди да отлети за срещата с Владимир Путин в Москва.

Нека припомним, че и Борисов, и ЕС, години наред повтаряха, втръсналата на всички мантра, че ако България, не дай си Боже, получава повече и по-евтин природен газ от Русия чрез Южен поток, това щяло да бъде много лошо. Защото щяло да увеличи зависимостта на България от Кремъл.

Ами нека попитаме тогава, увеличава ли се зависимостта на Германия и други западноевропейски страни от Русия, които получават от много десетилетия руски газ по тръбопровода Северен поток? И понеже той не им стигна, сега ще построят и Северен поток 2. В проекта участват Русия, Германия, Холандия и Франция.

Нещо повече. Русия доставя на страните от Западна Европа почти 200 милиарда кубически метра природен газ годишно. Това всъщност означава, че целия Евросъюз трябва да е зависим от Русия.

На практика обаче, това съвсем не е така. Просто става дума за взаимноизгодна търговска дейност. Руският газ е евтин и това е първото му и най-голямо предимство. И самата Ангела Меркел споделя, че природният газ не прави Германия зависима от Русия.

Западните страни признават още, че Руската федерация е много надежден партньор. Договореното количество природен газ се доставя много прецизно в определения срок. Без значение дали ЕС въвежда някакви санкции или не.

На практика, според Берлин и Париж, американският втечнен газ не може да бъде конкуренция на руския газ, поради огромната разлика в цените. Газът, който САЩ искат да доставят на Европа е в пъти по-скъп. И в такъв смисъл, натискът, който Вашингтон оказва на Брюксел да се спрат доставките на евтиния руски газ и западните страни да се бъркат дълбоко в джобовете си, за да купуват американски газ, е във висша степен некоректен.

Следователно, приказките на Борисов и ГЕРБ, че не ни е нужен нито Южен поток, нито АЕЦ „Белене“ са пълни инсинуации, които са толкова далеч от истината, колкото луната от Земята. Защото не може това, което е изгодно за Германия и Франция, да е лошо за нас.

Нещо повече. Президентът не говори за руски газ изобщо. Той говори за преки доставки на руски газ. Което означава ние да получаваме руския газ не от посредник като Турция. За да ни е евтин руският природен газ, ние трябва да го получаваме директно от Русия. Да го получаваме от Турция няма смисъл, защото той веднага се оскъпява.

Целият български народ, години наред повтаряше това в социалните мрежи, като се обръщаше направо към Борисов и ГЕРБ. Но те не чуваха гласът народен. За тях, той не беше „глас Божий“. „Божият“ глас за Борисов идваше не от страна на българския народ. Идваше от Вашингтон.

Затова и хората искат от години Борисов и ГЕРБ да се махат от властта.

Ако продължим анализа, ще видим, че в посланието на президента за тръбопровода през Черно море, който той нарече „Български поток“, има и още едно, много важно нещо.

Става дума за това България да си върне статута на енергиен разпределител на Балканите и в Европа. Защото Румен Радев категорично отбеляза, че страната ни има развита газопреносна мрежа, която е свързана с цяла Средна и  Западна Европа.

Тоест, страната ни има прекрасна възможност първо, да се снабди с евтин руски газ. И второ, да печели от транзита на руски газ за другите европейски държави.

Президентът Радев имаше смелостта да каже, че именно това е българският интерес. И че всичко останало работи против България. Че Борисов и ГЕРБ, по нареждане на Брюксел и Вашингтон, са работили против интересите на нашата родина.

В подтекста на думите на българският президент се крие и още едно много важно послание.

Индиректно Румен Радев каза, че възстановяването и развитието на икономическите, политическите и културни връзки с Руската федерация и руския народ нямат алтернатива.

Защото нашите два братски народа трябва да си помагат взаимно. И заедно да вървят напред. Без да чакат благоволението на САЩ и ЕС.

А сега топката е в полето на „футболиста“ Борисов. Той трябва да сключи договори с Русия. И да не пречи на нашите руски братя да направят АЕЦ „Белене“ и Български поток. И двата проекта са от взаимен интерес. Но не са в интерес на САЩ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

9 thoughts on “Румен Радев РАЗНИЩИ Борисов и ЕС! Вижте какво НАПРАВИ българският президент!

  1. БРАВО!!! Имаме…ДОСТОЕН ДЪРЖАВНИК – ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАНО!!!- Премиерът да СЕ УСЪЗНАЕ-и да заработи за интересите на Страната НИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Така нареченият Премиер Борисов на дали ще се осъзнае!… Роденият да пълзи и целува Брюкселски гъзове не може да полети… Просто трябва да отсраним Борисов и крадливата му бандитска партия от властта-в това е решението!

  2. Начело на нашата държава стоят ВРАГОВЕТЕ на народа, включително и президента Радев. Ние сме суверенна държава, а колония на САЩ и САЩ режисират политическия живот в страната ни. Радев е също креатура на САЩ, не се заблуждавайте. Действията му са диктувани от Козяк 16 – посолството на Кравария!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *