РУСИЯ готви СЪКРУШИТЕЛЕН ОТГОВОР на американската ЗАПЛАХА! Вижте какво ще се СЛУЧИ с янките!

Свят

Каквото и да говорим ситуацията около морските граници на Сирия става все по-напрегната.

В Източното Средиземноморие започва натрупване на военни кораби, надводни и подводни групировки на Запада, основно от армиите на САЩ, Великобритания и Франция.

Но, както винаги, Западът се хвърля през глава в някаква авантюра, като разчита единствено на широко прокламираното си военно превъзходство над всички други страни в света. Само че това „военно превъзходство“ се отдалечава все повече в мрака на историята. И на сцената излизат нови, могъщи сили, които свеждат до пълна нула усилията на въоръжените до зъби западни войнолюбци.

Първа сред тези могъщи сили е славянският Колос – Русия. Тя се превърна в непреодолима пречка за янките основно по три причини. Първата е превъзходството на Руската федерация по отношение на модернизациите и иновациите във въоръженията. Достатъчно е да споменем само уникалните руски средства за радиоелектронна борба, които унижиха не един път „велика“ Америка. И, на които янките нямат никакъв аналог. Следват руските зенитно-ракетни комплекси С-400, С-500 и С-600, които също нямат аналог в света. И са нощният кошмар на всички военни специалисти в Пентагона. Няма какво да говорим за руските космически протонни оръдия, за спътниците-убийци и цялата руска военно-космическа мощ, на която Щатите също няма какво да противопоставят.

Но това не е всичко. Втори непреодолим за американските войнолюбци фактор е руската военно-стратегическа мисъл, която датира още от времето на битките с големия пълководец Наполеон Бонапарт. От тогава досега руската военна теория и практика стигна небивали висоти. И на този изключително важен в битките фактор, американците също няма с какво да отговорят. Защото силата на славянското въображение превъзхожда хиляди пъти западната практичност и тясна профилираност.

И третият, най-непреодолим фактор е силата на руския дух. Неслучайно самият Владимир Путин говори неведнъж за особения „руски код“, който прави руската армия и руския човек непобедими.

И като потвърждение на тези думи ще посочим как руският Генерален щаб, с един простичък, но гениален ход, измъкна сирийското килимче изпод краката на мощните западни морски групировки, отправящи се към крайбрежието на Сирия. И обезсили цялата им подготовка за нанасяне на „грамадни“ удари по Сирия и Русия.

Става дума за следното. От 11 април, в акваторията на Сирия, по цялото протежение на нейните морски граници започнаха бойни учения на руския Военно-морски флот, които ще продължат до края на април. В тези учения ще участват и китайски кораби, а от сушата ще ги подкрепят стратегическите ракети на Иран.

Нещо повече. Мощна групировка руски космически спътници ще осигуряват тези учения и ще помагат за тотално изключване на навигацията и всички автономни, роботизирани, електронни комплекси, които всъщност движат и корабите, и ракетите, и цялото останало въоръжение на натовския Запад.

По този начин Русия затвори напълно пространството около Сирия на една огромна по своите мащаби площ. И групата военни кораби на Петия и Шестия американски флот, която се приближава до бреговете на арабската държава, остана с пръст в уста. Просто, но гениално. Защото, за да се приближат на оптимално за нанасяне на ракетни удари разстояние, американците трябва да преминат през…руските кораби. Само че на янките никак не им се иска да се срещнат с руските РЕБ, със зенитно-ракетните комплекси С-400, с крилатите ракети „Калибър“ и т.н.

По същия начин бяха затворени и прехвалените английски кралски изтребители „Тайфун“ и техните, уж много мощни, ракетни бомбардировачи „Торнадо“.

На всичко отгоре, Русия може да започне да нанася ракетни удари и от акваторията на Каспийско море и да ликвидира напълно цялата „непобедима армада“ на Запада, без дори да се приближи до нея.

Ето защо, на Тръмп, на неговите помощници, и на Пентагона ще им се наложи да се вслушат в предупрежденията на руското Министерство на отбраната, че Русия ще прихваща американските ракети. И ще унищожава обектите, от които те ще бъдат изстрелвани. Както и базите, от които ще излетят щатските и кралски изтребители и бомбардировачи.

Ако искат да оживеят след тази тяхна западна авантюра. Защото никой не може да заплашва Русия. И никой не може да й поставя ултиматуми. Дори Тръмп.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “РУСИЯ готви СЪКРУШИТЕЛЕН ОТГОВОР на американската ЗАПЛАХА! Вижте какво ще се СЛУЧИ с янките!

  1. Идва ми да запея! Няма по-лошо нещо от войната! Страхувах се,но бях уверена в руската мощ и разум! Да здраствует Россия!

  2. Текстът е една голяма ирония към „колосът на глинени крака“ – степна, азиатска Расия. Аз така го разбирам. Присмива се демек, авторът.
    Защото не може хора, които нямат пътища и автомобили, да бъдат заплаха за НАТО.
    Виж, ако спрат износът на руски проститутки на Запад, тогава вече ще става страшно.
    :~)

  3. Брей, голяма сила тая Русия. Първи по алкохолизъм, по производство на детска порнография, икономиката им с размера на град Ню Йорк, така и не можаха една кола да направят като хората, но иначе са голяма работа. Чудно защо никой не отива там да живее. Всички бягат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *