Русия закова: Няма да позволим на САЩ да пречат на българите да дружат с Русия!

Свят

Участниците в конференция за засилване на сътрудничеството и сигурността в Европа, която се провежда в Калининград, са заявили, че няма да позволят на САЩ да пречат на българите да дружат с Русия, както и да обвиняват в шпионаж председателя на движение „Русофили” Николай Малинов.

Това съобщава пред ТАСС председателят на Комисията по защита на държавния суверенитет и предотвратяването на вмешателство в делата на Руската федерация към  Съвета на Руската федерация, Андрей Климов, предава btv, цитирана от epicenter.bg.

„Тъжно е, че никой по света не се възмущава, че човек се оказва обвинен в шпионаж заради дружба с Русия. Това е недопустимо”, заявява Климов и отбелязва, че „всички 100 участници аплодираха моето предложение да осъдим от името на нашата конференция такива ситуации, в които хора, считащи Русия за приятел са обвинени, че са шпиони”.

Форумът е осъдил и неиздаването на визи от страна на САЩ за руски официални лица, които е трябвало да участват в заседанията на ООН в Ню Йорк.

Климов отбелязва, че Малинов е трябвало да участва във въпросната конференция, но не може да напусне България, тъй като се намира под мярка за неотклонение „подписка”.

Според сенатора, „американците се намесват както във вътрешните работи на Русия с отказа за издаване на визи за руските делегати, така и във вътрешните работи на България, като пречат на българите да дружат с Русия”.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *