Русия ИЗМИСЛИ как да държи САЩ в СТРАХ и УЖАС! Вижте ПОРАЗЯВАЩИТЕ факти!

Свят

Американското издание The National Interest съобщава, цитирано от https://riafan.ru, че Вашингтон със страх и паника осъзнава: Ако САЩ излязат от договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват на действие, то Русия ще трябва да използва своето модернизирано и най-страшно ядрено оръжие.

Американците знаят, че в Русия съществува, създаденият още по времето на Съветския съюз, комплекс за управление на масиран ответен ядрен удар, наречен „Периметър“, който е повече известен на Запад като „Мъртвешка ръка“. И сега треперят от страх при мисълта, колко ли по-мощен и по-смъртоносен е станал този комплекс за последните две десетилетия.

Авторите на статията припомнят ноемврийското интервю на началник щаба на Ракетните войски със стратегическо предназначение Виктор Есин, който недвусмислено заяви, че в Русия „оръжието на Съдния ден“ не просто функционира. То е било модернизирано до степен, при която никой и нищо не може да му се противопостави.

И ако в Русия сега открито се обсъжда могъщият ядрен комплекс „Периметър“, то това е причина за САЩ и сателити, да започнат да се страхуват и паникьосват. Защото тази система може автоматично да изстрелва ядрените ракети. И за това даже няма да потрябва човек, който да натисне червеното копче, припомня The National Interest.

Членът на Съвета на Федерацията по отбрана и сигурност Франц Клинцевич дори заяви, че Западът не бива да има никакви илюзии. Защото няма нито един, дори и най-малък шанс да бъде преодоляна или победена Русия. С нея трябва да се говори на равноправни начала, защото тя е държавата, която е най-склонна към дипломатически разговори и сътрудничество.

„Русия, продължава Клинцевич, е заинтересувана да развива съвременна високотехнологична икономика. И този процес никой не може да го спре. Руският сенатор припомни, че отбранителният комплекс на страната непрекъснато се развива и усъвършенства. И всеки, който замисли някаква провокация срещу Руската федерация, горчиво ще съжалява“.

„Ние няма да започваме война и няма да се занимаваме с безумието, наречено „изпреварващ или мълниеносен ядрен удар“. Но ако видим, че опасността за нашата страна е повече от реална, тогава ще отговорим страховито. Западът закъсня. Русия вече обезпечи своята военна безопасност и това е факт, който никой не може да оспори. Затова войната с Русия, под каквато и да е форма, е напълно безперспективна“, завършва Клинцевич.

Всъщност, истината е, че изобщо няма да се наложи използването на автоматичния ядрен комплекс „Периметър“. Той е просто като последна гаранция, че ако САЩ започнат ядрена война с Русия, ще бъдат напълно унищожени.

Кремъл има много по-ефективни методи, които гарантират, че Вашингтон няма да си позволи ядрен удар по територията на Руската федерация. И това е фактът, че Русия вече има осезателно присъствие под носа на САЩ – в Куба, Венецуела и Никарагуа. А и Аржентина и Бразилия все по-често се ослушват на чия страна се накланят везните. И все по-често гледат към Русия. Понеже и на тях им омръзнаха каубойските изпълнения на САЩ в техните страни.

Така че, ако дори една ракета от европейските военни бази на САЩ полети към руска територия, Москва ще отвърне на удара много бързо. Понеже ракетите ще полетят към Щатите от съвсем близко разстояние.

И точно това е най-силният фактор, който не дава възможност на САЩ дори да си помисли за какъвто и да било „мълниеносен“ удар.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Русия ИЗМИСЛИ как да държи САЩ в СТРАХ и УЖАС! Вижте ПОРАЗЯВАЩИТЕ факти!

  1. Със САЩ може да се говори само с аргументите на силата. Само това може да ги респектира и вразумява. НО! Представете си един обезпокоителен факт: Предателят Румен Радев подписа „Варшавската декларация“, която „обяви Русия за враг на България“ и по силата на този документ САЩ могат безконтролно да строят военни бази на наша територия. Сега си представете, че от някоя база провокативно бъде изстреляна само една ракета в посока Русия! Руснаците ще ни изпепелят. А провокацията е напълно възможна, като погледнем провокативните действия на трите военни кораба на Украйна във водите на Русия. Тя е направена с благословията на САЩ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *