Русия КАТЕГОРИЧНО: НАТО вън от Полша, България и Румъния!

Свят

Единствената сила, с която САЩ наистина се съобразяват, това е руската военна мощ.

Това заяви пред Руската федерална информационна агенция РИА ФАН, политологът Яков Кедми.

Експертът смята, че вече е време да се постави твърдо пред САЩ, въпросът за ликвидиране на натовските бази и натовските войски в Полша, Румъния, България и Прибалтийските държави Литва, Латвия и Естония.

Трябва да се каже на САЩ, че войските на НАТО и базите на този военен блок е необходимо незабавно да бъдат изведени от държавите в Източна Европа. Защото тяхното съществуване нарушава баланса на силите. И изправя света пред все по-нарастващата заплаха от ядрен Апокалипсис, твърди Яков Кедми.

Известният политолог е категоричен, че Москва трябва да заговори със САЩ и НАТО на техния език – езикът на силата. И не за друго, а защото дългогодишните дипломатически усилия са показали, че Съединените щати не разбират никакъв друг език.

Руската гледна точка за събитията в света може да бъде доведена до съзнанието на хората, които управляват отвъд океана, само от една единствена сила. И това е силата на високотехнологичната и могъща руска армия.

Именно тази сила, Русия използва в момента, за да унищожи джихадистите от Ислямска държава в Сирия.

И демонстрирайки своята сила в Сирия, Москва има възможност да прекрати „жестоката, цинична и мръсна“ война, която САЩ и западните страни водят срещу целия свят, обобщава Кедми.

Прав ли е политологът в своето искане Русия да прояви повече твърдост по отношение действията на САЩ и НАТО?

Трябва да кажем, че той има много основания да изкаже подобни твърдения. Защото факт неоспорим е, че доминацията на САЩ в световен мащаб, създаде невероятен политически комфорт на хората, които седят в Белия дом и Капитолия. Те напълно забравиха, че народите и държавите по света не са техни роби. И не са някакъв вид ресурси, които САЩ могат да използват, а после да захвърлят в коша за боклук като употребявани носни кърпички.

Забравиха, че света и хората не са опитен полигон, където янките да изпробват всичко – от своите ГМО-храни до ядреното си оръжие. Забравиха много неща.

И точно затова, сега трябва много неща да им се припомнят. И само дипломатическите усилия няма да са достатъчни, за да се чуят аргументите на Русия и другите страни по света, които искат да се развиват като суверенни и независими държави.

И които не разрешават споровете си със силата на оръжието.

Наистина САЩ забравиха, че въпреки своето могъщество, не са господари на света. И не разполагат със живота и смъртта на народите и държавите.

Но също така е вярно, че сериозната, умна и ефективна дипломация много често е по-резултатна от военните усилия. Вярно е също така, че дипломацията винаги трябва да е първото средство за разрешаване на споровете от всякакво естество.

И Русия се възползва много успешно от своята далновидна дипломация.

В същото време, не можем да не отбележим, че Руската федерация прави изключително много, за да покаже на САЩ и НАТО, че всякакви опити за военни действия от тяхна страна ще получат съкрушителен отговор. И ще изправят САЩ пред унищожението на невиждан Армагедон.

И точно, за да не се стигне дотам, е необходимо САЩ да разберат, че войските на Запада не са достатъчни, за да завладеят и държат в подчинение света. Не за друго, а понеже, по думите на китайския външен министър, Западът е като прашинка пред необятното море на човечеството.

Дали ще разберат това по лесния или по трудния начин, си е техен проблем. Руският президент Владимир Путин и Руската федерация правят всичко възможно за да намерят мирен изход от продължаващата западна инвазия на Изток.

Затова сега всичко е в ръцете на САЩ и ЕС. От тях зависи да изтеглят войските си от Източна Европа. И да ликвидират базите си там. Понеже и без това вече нямат достатъчно пари, за да ги поддържат.

Тръмп в началото на мандата си даде обещание, че ще махне военните бази и ще върне войските в САЩ. После го забрави.

Нека не забравя обаче, че е въпрос на време Владимир Путин и Русия да ударят по масата. И да прекратят западната игра на котка и мишка.

Остава много малко време. Часовникът тиктака.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Русия КАТЕГОРИЧНО: НАТО вън от Полша, България и Румъния!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *