Русия КАТЕГОРИЧНО: Никога не сме се намесвали във вътрешните работи на България! Нашите народи са братя!

България отблизо

Посолството на Русия у нас решително опровергава поредните твърдения за хакерска атака срещу българските държавни органи и намесата в местните избори през 2015 г,

„За пореден път, със съжаление, сме принудени да констатираме голословността на обвиненията по наш адрес. Русия многократно и на най-високо равнище е опровергала обвиненията за намеса в избирателния процес в чужбина и особено в България. Нашите народи са братски“, подчерта представител на руската дипломатическа мисия в София.

На конференцията „Киберсигурността в Европейския съюз: начини да отговорим на все по-нарастващите заплахи“ началникът на киберпрестъпност в ГДБОП комисар Явор Колев заяви, че руската хакерска група Fancy bear е основен заподозрян за организирането на кибератаките срещу сайтовете на ЦИК, МВР и няколко други институции по време на местните изборите у нас през 2015 г.

Същото обяви преди дни и бившият президент Росен Плевнелиев.

За пореден път нашите институции си мълчат, а медиите, заедно с провалени политици, тиражират обвинения срещу Русия. Но ако Русия се беше намесила в нашия избирателен процес през 2015 година, досега Борисов и неговата русофобска камарила, отдавна трябваше да са история. А всъщност се случва точно обратното.

Което означава, че ако е имало хакерска атака, тя не е била от Русия, а от нашите задокеански „приятели“. Защото братска Русия никога не е била заплаха за нас. заплаха е Западът.

 istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *