Русия към САЩ: Напуснете Сирия за ваше добро!

Свят

САЩ арогантнo изпратиха войските си да охраняват нефтените находища в Сирия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, като добави, че остава неясно от кого трябва да бъдат защитени инсталациите, предаде РТ, цитирана от news.bg.

Той направи изявлението на пресконференция с колегите си от Иран и Турция Мохамед Зариф и Мевлют Чавушоглу.

Действията на американците в Сирия нарушават международното право, тъй като присъствието им в страната е незаконно. Ето защо те трябва незабавно да изтеглят войските си и да оставят сирийския петрол на сирийците, заяви Сергей Лавров, който се появи, заедно с иранския и турския си колега, на пресконференция в Женева, Швейцария.

Припомняме, че американските военни започнаха да подсилват позициите си около петролни полета в Източна Сирия. Вашингтон обяви, че новото дислоциране на сили е част от продължаващата мисия срещу тероризма, след ликвидиране на лидера на ДАЕШ, Абу Бакр Ал Багдади, информират медии.

„Пазете петрола, винаги съм казвал това. Ние подсигурихме петрола“, каза президентът Доналд Тръмп. Той подчерта, че целта му е да се подсигури американски дял от сирийските петролни приходи, което потенциално е военно престъпление./news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *