РУСИЯ нанесе СЪКРУШИТЕЛЕН удар по ХЕГЕМОНИЯТА на САЩ! Никой вече НЯМА да се СТРАХУВА от янките! Вижте ЗАЩО!

Свят

Може би най-важният резултат от срещата между президента на Руската федерация Владимир Путин и краля на Саудитска Арабия Салман бен Сауд, бе подписването на договор за продажба на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“, на арабската държава.

Съобщения за това се появиха както в руските, така и в арабските медии.

Свидетели сме още, на огромния натиск от страна на САЩ, на който са подложени Турция и Индия, заради желанието им да купят от Русия зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф“.

Разбираемо е, че американците и техният военно-промишлен комплекс, са свикнали да считат всеки долар, влязъл в чужд джоб за „лично оскърбление“. Но тук не става дума само за загуба на потенциални приходи.

Затова нека поразсъждаваме малко. Важен аспект на глобалното американско доминиране е гаранцията, която Вашингтон дава на своите „съюзници“-васали, че нито една ракета изстреляна срещу държавите им няма да падне на тяхна територия. И нито един самолет няма да премине въздушните им граници.

Затова, както е известно, днес най-важната част от отбранителната способност на всяка страна, е противовъздушната отбрана.

Информацията, обаче, за най-новите руски зенитно-ракетни комплекси, която Владимир Путин разкри наскоро в посланието си към федералното събрание, направо срути чувството за безопасност, не само сред американските съюзници, но и в самите Съединени щати.

В започналата дискусия, изведнъж стана ясно, че американските противоракетни системи „Пейтриът“ изобщо не обезпечават такава непробиваема защита, каквато рекламират от Пентагона. Те не обезпечават защита дори срещу остарели ракети като „Скъд“, които иракчаните използваха срещу американците, когато янките нахлуха в страната им.

Например, професорът от Масачузетския технологичен институт Теодор Постол, който е признат в САЩ специалист по въпросите на противоракетната отбрана, анализирайки данните за иракската война, е дошъл до извода, че в действителност процентът на прихванатите ракети от американските противовъздушни комплекси „Пейтриът“, не превишава 10%.

Нещо повече. Оказва се, че американските противоракетни комплекси „Пейтриът“, които са на въоръжение в армията на Саудитска Арабия, на няколко пъти не успели да свалят дори примитивните ракети, пуснати от йеменските опълченци-хусити.

След този обстрел Саудитска Арабия, без да взема под внимание недоволството на САЩ, реши да закупи руски зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“.

И то по простата причина, че С-400 „Триумф“ осигурява, както каза и руският президент Владимир Путин, надеждна защита срещу всяко посегателство върху територията на страната. Независимо дали заплахата идва от ракети или самолети. С-400 „Триумф“ са толкова универсални, че могат да унищожават и наземни цели, като например танкове и бойни самоходни машини.

И сега става интересно. Ако Саудитска Арабия, Турция, Индия, Сирия и други държави се снабдят с този могъщ и универсален руски зенитно-ракетен комплекс, това на практика означава край на световната хегемония на САЩ.

Защото янките плашат с употреба на военна сила или прибягват до такава употреба винаги, когато дадена страна не иска да изпълнява техните заповеди. Както стана в бивша Югославия. Тогава американците хвърлиха заедно с ракетите си, десетки тонове обеднен уран. И сърбите сега страдат от онкологични и множество други заболявания. До такава степен, че сръбският президент Александър Вучич заяви, че Сърбия събира доказателства за военните престъпления на САЩ в страната.

Но ако дадената страна е снабдена със зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф“, тя няма нужда да се безпокои от „военната сила“ на САЩ. И тук дори не е необходимо ядрено оръжие, както в КНДР, за да бъдат ефективно сдържани, мераците на Вашингтон да разгроми дадена страна и да я превърне в своя колония.

С други думи, идва краят на американското могъщество по въздух и вода. В скоро време вече никоя държава няма да се страхува от янките. Ерата на техните войни срещу света е към своя край.

Благодарение на Русия. И май пророчеството на Ванга започва да се изпълнява. Светът ще бъде спасен от Русия. И тя ще стане световен център на мира и надеждата за по-добър живот.

Затова трябва час по-скоро и ние да бягаме от този „Европейски“ съюз. И да се спасяваме в Евразийския съюз. И в цялостното сътрудничество с братска Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged