РУСИЯ прави НЕПРОБИВАЕМ КУПОЛ над Сирия! ИЗГОНВА САЩ от арабската държава! Вижте ТУК!

Свят

Председателят на Комитета по отбрана към Държавната дума на Русия Владимир Шаманов, предложи незабавно да се закрие въздушното пространство на Сирия за всички чужди държави, които нямат разрешение за полети от Дамаск.

Според информация на РИА Новости, това е необходимо, за да бъдат час по-скоро прекратени всякакви инсинуации и намеси на САЩ и коалиция в сирийския конфликт и да стигне по-бързо той до своето мирно разрешение.

Владимир Шаманов счита, че куполът може да бъде точно онази крачка, която не достига, за да се установи траен мир на многострадалната сирийска земя.

Припомняме, че САЩ заплашиха да бомбардират столицата на Сирия Дамаск, защото те били сигурни, че правителствените войски на Башар Асад били готови да използват химическо оръжие над мирното население.

По същото време заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обяви, че САЩ ще упорстват и занапред в своите абсолютно неверни и безпочвени обвинения спрямо правителствените сирийски войски, че те уж използвали или се готвят да използват някакво митично химическо оръжие, каквото в Сирия отдавна няма. И то по простата причина, че Дамаск, по споразумение с Русия и международната общност, отдавна унищожи напълно всякакви запаси от химически бойни вещества.

Сергей Рябков обясни, че истеричните обвинения на САЩ спрямо ръководството на Сирийската арабска република за наличието и употреба на някакви хипотетични химически вещества, не са основани на никакви конкретни доказателства. Но Пентагонът ще продължава своите неверни твърдения и занапред, защото военните успехи на сирийската правителствена армия срещу терористите в Източна Гута, изкарват янките извън кожата им.

Ето защо заместник-министърът на външните работи на Русия категорично призова САЩ да се откажат напълно да нанасят каквито и да било удари по сирийските правителствени войски, както и по столицата на Сирия Дамаск. Защото това, според Сергей Рябков, би било с нищо непредизвикан „акт на агресия“ срещу суверенна държава. А такива агресии в международното право са недопустими.

Нещо повече. Председателят на Комитета на Съвета на Руската федерация по международните въпроси Константин Косачев заяви, че  според него, действията на САЩ и коалиция в Сирия ще доведат в най-скоро време до рязко влошаване на обстановката в арабската държава.

Поради тази причина Руската федерация, по думите на Константин Косачев, може да вземе решение, със съгласието на Дамаск, за увеличаване на своята група войски на територията на Сирийската арабска република.

В заключение може да се каже, че ако Русия направи въздушен купол над Сирия, разполагайки там своите мощни ракетно-въздушни комплекси С-400, както и новите си средства за радиоелектронна борба, то на практика САЩ няма да имат никаква възможност да проникнат във въздушното и наземно пространство на Сирия.

И още нещо. САЩ няма да имат никакъв достъп дори до своите бойци и инструктори, които по една или друга причина все още се намират на територията на Сирия.

Което означава, че янките трябва час по-скоро да си събират багажите и да бягат колкото може по-далеч от Сирия, защото ако останат там, те със сигурност ще бъдат считани за терористи или помагачи на терористите. И ще бъдат унищожавани от сирийските правителствени войски и руските наземни и въздушно-космически сили наравно с терористите от Ислямска държава и остатъците от нейните подразделения в Сирия.

С една дума, Русия повече няма да си играе на сляпа баба с янките в Сирия. Заявленията на официалните руски длъжностни лица не оставят и най-малкото съмнение, че САЩ или ще престанат да пречат за ликвидиране на терористите и установяване на мир в Сирия. Или самите те ще бъдат считани за терористи. И ще бъдат унищожавани безапелационно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “РУСИЯ прави НЕПРОБИВАЕМ КУПОЛ над Сирия! ИЗГОНВА САЩ от арабската държава! Вижте ТУК!

  1. МИР ЗА ДИРИЙСКИЯТ НАРОД И ВСИЧКИ НАРОДИ ПО СВЕТА!! НЕ НА САЩ И НАТО И ТЕХНИЯ ЗАГОВОР!!!

  2. САЩ бомбандираха до разруха Ирак с истеричното твърдение, че Садддам Хюсеин използвал химическо оръжие. В последствие се оказа поредната огромна лъжа.
    Така действат САЩ на „неудобните „им държави !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *