Русия ПРЕДУПРЕДИ САЩ: Ще се опарите във Венецуела! Ето фактите, които ще ви ШОКИРАТ!

Свят

Военно нахлуване на САЩ във Венецуела би означавало радикална дестабилизация на напрегнатата ситуация в страната, както и в целия регион.

Това заяви пред уважаваната информационна агенция РИА Новости, заместник министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков.

Ние оказваме помощ и подкрепа на Венецуела в различни области, за да може страната да устои на убийствените американски санкции. Защото те първо, са незаконни и второ, имат за крайна цел да предадат в ръцете на частни американски корпорации, огромната държавна нефтодобивна промишленост на Венецуела, на чиято територия са съсредоточени запаси от нефт, които са по-големи от тези в Саудитска Арабия. „И ние се надяваме, въпреки всичко, че няма да има нито военна, нито каквато и да било друга намеса във вътрешните работи на суверенна Венецуела“, допълни дипломатът.

Сергей Рябков отбеляза, че неотдавнашните срещи в Монтевидео и създаването на поне два политически формата, предоставят добра площадка за започване на диалог и преговори между опозицията и законните власти във Венецуела. А това е изключително важна крачка напред.

Като продължаваме усилията по всестранно подпомагане в различни области на законното венецуелско правителство, ние категорично предупреждаваме всички онези авантюристи, които имат намерение да се намесят с военна сила във вътрешните работи на суверенната латиноамериканска страна, че такива стъпки са пълни с изненади и неподозирани опасности за всеки неканен нашественик.

Припомняме, че председателя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо се самообяви за президент на 23 януари. Законният президент Николас Мадуро заяви, че той е конституционният президент и други претенденти може да има след като изтече неговия мандат. Той бе категоричен още, че Гуайдо е „марионетка на САЩ“.

След това предупреждение на Сергей Рябков, можем с увереност да кажем, че американският майдан във Венецуела се провали. Армията и полицията са на страната на законния президент Николас Мадуро, понеже всички знаят какво означава страната да бъде отново поставена под властта на Вашингтон.

Венецуела притежава мощните руски противоракетни комплекси С-200 и С-300. А при необходимост, там ще се появят и неотразимите руски С-400. Както и много други руски изненади. Така че американците могат да очакват Апокалипсис, ако посмеят да прекрачат границите на страната.

Нещо повече. Хиляди обикновени венецуелци постъпват в редиците на армията като опълченци, защото искат да защитят страната си от намеренията на големите щатски корпорации да я разграбят и унищожат.

На всичко отгоре, Русия зае изключително принципна и много твърда позиция в защита на Венецуела. И не толкова, заради своите инвестиции в тази страна. А заради обявеното преди няколко месеца решение на руския президент, че Руската федерация няма да позволи повече на американците да правят държавни преврати в суверенните страни на Европа и света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Русия ПРЕДУПРЕДИ САЩ: Ще се опарите във Венецуела! Ето фактите, които ще ви ШОКИРАТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *