Русия предупреждава Европа: САЩ ви готвят страшен капан!

Свят

Руският сенатор Алексей Пушков предупреди европейските страни, от профила си в „Туитър“, за последиците от изпитанието на балистична ракета, проведено от САЩ в четвъртък.

Сенаторът обяви, че ракетата е забранена от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, но той вече не е в сила, понеже американците излязоха от него.

Според руският сенатор, проведеното изпитание може да се превърне в черна дата за Европа, ако бъде последвано от разполагането на американски ракети на Стария континент.

„Разполагането на ракетите ще върне Европа към ядрената конфронтация от времето на Студената война, когато всичко можеше да хвръкне във въздуха за минути. Мрачен сценарий„, подчерта Пушков.

Руското външно министерство реагира на изпитанието на ракета от страна на САЩ, като подчерта, че този факт тревожи ведомството.

По думите на директора на отдела по въпросите за неразпространение и контрол над въоръженията към руското външно министерство Владимир Ермаков, САЩ са провели изпитания няколко месеца след оттеглянето си от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, сключен между САЩ и тогавашния СССР през 1987 г. Това според Ермаков показва, че разработването на ракетите се е провежда отдавна.

Припомняме, че На 2 август 2019 г. договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег бе ликвидиран. Защото в началото на тази година, Вашингтон обяви едностранно оттегляне от споразумението, като обвини Русия, че го нарушава./Източник news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *