Русия РАЗБИ на пух и прах САЩ: ПРИБЕРЕТЕ ядрените си оръжия в Америка!

Свят

„Ядреното разоръжаване има само едно решение – връщане на всички американски ядрени оръжия в САЩ, забрана за използването им в чужбина и унищожаване на инфраструктурата, която позволява бързо използване на тези оръжия“.

Това заяви в прав текст заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от уважаваните информационни агенции ТАСС и РИА Новости.

Русия настоява още за въвеждане на пълна забрана за провеждане на военни учения с използване на ядрени оръжия в неядрени държави. „Трябва да се въведе пълна забрана за провеждане на всякакви учения, свързани с усъвършенстване на уменията за използване на ядрени оръжия от войници на неядрени държави„, призова Рябков.

Дипломатът добави, че Вашингтон не е отговорил на предложението на Москва за публикуване на съвместна декларация с обещание за избягване на ядрена война.

Рябков подчерта, че предоставянето на ядрени оръжия от страна на САЩ, на неядрени държави, е в нарушение на Договора за неразпространение на ядрените оръжия.

„Политиката на НАТО за ядрено възпиране на Русия разчита най-вече на американските ядрени оръжия в Европа. А на това трябва да бъде сложен край“, добави дипломатът.

Рябков разкри, че Москва проучва оправданието, което САЩ са изпратили в Кремъл, за разгръщането на противоракетен комплекс с подвижно наземно базиране в Румъния, който може да прихваща ракети със среден обсег на действие, над земната атмосфера.

Той каза още, че Русия ще анализира всички американски идеи за ново ядрено споразумение, ако и когато получи конкретни предложения от Вашингтон. По думите му Москва ще участва в нов ядрен договор със САЩ и Китай, за да се гарантира безопасността на планетата Земя.

Това е разгромяващият отговор на Русия на халтавите предложения за ядрено разоръжаване, които  прозвучаха от страна на Белия дом, по-рано днес. Защото не можеш да говориш за ядрено разоръжаване, а в същото време ядрените ти ракети да са разположени в цяла Европа. И да изнудваш държави, които никога не са имали ядрено оръжие, да го разполагат на своя територия и по този начин да станат мишени на ответен руски ядрен удар. Защото това ще направи на пепел не само тези държави, но и целия континент Европа. Или може би, целта на така нареченото „сдържане на агресивната Русия“, което Щатите се опитват да наложат на европейските народи, е точно тази – да се превърне Европа в пустиня?!

istinata.net

Tagged

1 thought on “Русия РАЗБИ на пух и прах САЩ: ПРИБЕРЕТЕ ядрените си оръжия в Америка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *