Русия РАЗКРИ плановете на НАТО! Ето ЗЛОВЕЩИТЕ намерения на Запада!

Свят

Заместник-секретарят на Съвета за сигурност към Руската федерация Михаил Попов заяви, че САЩ и НАТО прехвърлят към границите на Русия голям контингент за бързо реагиране.

По данни на Съвета за сигурност, само за няколко години, военният контингент на Алианса е натрупал застрашителната бройка от 40 000 добре подготвени войници от специалните части на САЩ и страните-членки на НАТО.

Заместник-секретарят на Съвета за сигурност към Руската федерация Михаил Попов, в интервю за вестник „Красная звезда“съобщи, че НАТО вече е придвижило към границите на Русия голям контингент от спецчасти за бързо реагиране.

Подсилените батальони и тактически групи, числеността на които достига до 1000 бойци всяка, се прехвърлят в Прибалтика. Така, по думите на Михаил Попов, САЩ реализират своята концепция „3 по 30“. Тя предполага готовност за светкавично използване на 30 механизирани батальона, 30 авиационни ескадрили и 30 бойни кораба от страните-членки на военния блок в течение на 30 дни.

Михаил Попов констатира още, че САЩ реанимират съществуващата в годините на Студената война, своя система за трансатлантическо прехвърляне на войски от Северна Америка в Европа. А за по-добра координация е бил формиран команден център на многонационалните дивизии „Север“, в базата на датските мотопехотни батальони.

За какво са необходими тези специални части за бързо реагиране близо до границите на Русия и то в застрашителната бройка от 40 000 души? 

На този въпрос не е трудно да се отговори. По всяка вероятност натовските дивизии няма да се осмелят да прекрачат границите на Руската федерация, защото в такъв случай от тях може да останат само копчетата на дрехите им. Но за провокации по границите на Русия с Украйна и прибалтийските републики може да са мисли със сигурност.

Целта на Щатите ще е да се опитат да вдигнат шум около границите на Русия и да въвлекат руските групировки във въоръжени стълкновения, уж с войски на Украйна или прибалтийските държави, по примера на опита за сблъсък с руските погранични войски в Керченския залив. А всъщност, това ще бъдат силите за бързо реагиране на НАТО. Те сигурно са предназначени да убедят света, че Русия не спира да тормози Украйна и Прибалтика, а Алианса само „защитава“ своите „съюзници“.

Другата цел на американците е да създадат психоза в гражданите на Русия, да се почувстват те застрашени от ядрен конфликт и да свалят сега действащото ръководство на страната, начело с президента Владимир Путин. Отсега можем да им кажем, че тази цел е обречена на провал. Също както и първата цел, да убедят света, че Русия е агресивна страна. Защото съвременните Интернет технологии превърнаха света в едно голямо цяло. И хората вече са добре информирани за всичко, което става на цялото земно кълбо. Затова те добре виждат, че войските на НАТО се придвижват без никаква причина към границите на Русия. И че агресията не изхожда от Руската федерация, а от Запада.

Да не говорим, че ако натовци опитат отново да пресекат руските държавни граници, ще се опарят така, че повече няма и да помислят да направят такава фатална грешка.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *