Русия СГЪРЧИ най-висшите прокурори на САЩ! Ето какво се случва!

Свят

Адвокатът на мощната руска компания „Конкорд“, поиска да бъдат привлечени към наказателна отговорност главния прокурор на САЩ Уилям Бар и специалния прокурор Робърт Мюлер, които инициираха анти-руското разследване за някаква предполагаема намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Адвокатът на Конкорд Ерик Дюбелие твърди, че Бар и Мюлер са нарушили Наказателния кодекс на Вашингтон, окръг Колумбия. Те са правили публични изказвания още в началото на разследването, че „Конкорд“, според тях, била виновна, защото дала пари на руското правителство да се намеси в изборите на САЩ.  По този начин, двамата висши прокурори са нарушили правото на руската компания на справедлив процес. За такова нарушение съдът има право да налага глоба, и (или) лишаване от свобода. Съдебната практика съдържа много прецеденти, когато прокурорите и адвокатите са били обект на наказателни санкции и за по-малко значими действия, отколкото извършените от Бар и Mюлер. Защото изявления им, съгласно Наказателния кодекс, могат да повлияят на съдебния процес.

Във връзка с това, „Конкорд“ с право изисква главният прокурор и специалният прокурор на САЩ да бъдат изправени пред съда и да отговарят за думите си.

Според политическия и икономически анализатор Владимир Соловейчик, в случая с така наречената „руска намеса в американските избори“, виждаме ясна проява на лицемерие и двойни стандарти както от американските демократи, които раздуват делото, така и от американските съдебни служители. Историята на Бар и Мюлер перфектно илюстрира тази теза.
„Всички прекрасно разбират, случаят е раздут и изсмукан от пръстите ”, обясни Владимир Соловейчик в коментар за руската „Федерална агенция новости“. И, както отбеляза експертът, Бар и Мюлер правят официални изявления само, заради сините си очи, без да ги подкрепят с никакви сериозни доказателства.
Ето защо, според експерта, изискванията на адвоката Дюбелие по отношение на американските граждани и висши прокурори на САЩ Бар и Мюлер са напълно правомерни. Нещо повече. Те се основават на действащото законодателство в самите Съединени щати.
„Пред закона всички трябва да бъдат равни . Освен това, нивото на компетентност и авторитет на специалния прокурор Робърт Мюлер предизвиква, меко казано, големи съмнения. Не е ясно доколко неговата „длъжност“ отговаря на правилата на Министерството на правосъдието на САЩ, пред кого е отговорен той, кой го контролира, каква е неговата сфера на отговорност. Може да се окаже, че такава длъжност просто няма, а гражданин Мюлер, който говори от името на властите, всъщност е частно лице ”, заключи Владимир Соловейчик.
Ето това е прехваленото американско правосъдие. Русия е разследвана от „прокурор“, който няма никакви пълномощия, дори няма официална длъжност в правосъдното министерство на САЩ. И на всичко отгоре, американските медии тръбят за някаква фиктивна „безпристрастност“ на съдебните процеси в САЩ. Все едно слушаме Бойко Борисов, който приказва, че корупцията в ГЕРБ не е корупция, а нов стандарт в морала на тази партийка.
istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *