Русия УДАРИ гъбата на ЕС! Вижте какво НАПРАВИ Славянският КОЛОС!

Свят

Руският посланик в Китай Андрей Денисов заяви тези дни, че за да се защитят интересите на двете страни и да се обезпечи безопасността на енергийните им мрежи, е много важно Русия и Китай да създадат съюз за енергийно сътрудничество.

Това заявление на руския дипломат, идва на фона на декларацията от така наречения „Европейски“ парламент, който призова да се спре строежа на „Северен поток 2“, понеже бил „опасен за енергийната независимост на ЕС“.

„Като огромен потребител на енергоносители, Китай закупува нефт и сгъстен природен газ, а Русия е най-големият и най-близкият до Китай доставчик на тези суровини“, продължава посланик Андрей Денисов.

„През 2018 г. бе постигнат значителен напредък в укрепване отношенията между нашите две страни. И тази „особена връзка“ може да ни помогне да решим всеки, възникнал проблем“, допълни руският посланик.

Нещо повече. Посолството на Русия в Китайската народна република е стигнало до извода, че от януари до ноември обемът на двустранната търговия е превишил 97 милиарда долара, като се е увеличил с цели 30%.

„Което означава, подчерта Денисов, че ние ще достигнем и надминем обявената от Владимир Путин и Си Дзинпин, цел от 100 милиарда долара външнотърговски оборот“.

В Пекин са на същото мнение. Там смятат, че укрепване партньорството между двете страни е „дългосрочна стратегия на Китай и Русия“.

В коментар на тези руско-китайски заявления ще отбележим, че енергийното /и не само/ сътрудничество между Русия и Китай се задълбочава с всяка изминала година. И много силен тласък за това сътрудничество даде агресивната политика на САЩ по отношение на двете държави.

В неистовото си желание да остане едноличен хегемон на света, Вашингтон се стреми да разруши икономиките на двете страни и да ги подчини на своята воля. Това, разбира се, предизвика ответна реакция. Русия и Китай започнаха много по-интензивно да укрепват своето сътрудничество във всички стратегически сфери – от енергийната област до военно-техническото сътрудничество.

Но интензифициране на енергийното сътрудничество между Русия и Китай е предизвикано, не на последно място, и от последните изблици на безумие от страна на САЩ и ЕС. Те се опитват да попречат на изграждането на Северен поток 2 и Южен/Турски поток.

Заявеното желание на Белия дом е да продава своя сгъстен газ на европейския пазар. Само че американският газ, първо не е природен, а шистов. И второ, той е почти изчерпан. А фирмите, които го добиват в САЩ масово затварят кепенците.

Второ, цената на този сгъстен американски шистов газ е в пъти по-голяма от природния газ на Русия. Което означава, че ако ЕС и САЩ наложат на държавите да купуват този газ, то икономиките на страните-членки в ЕС ще започнат да боксуват. И в крайна сметка ще претърпят огромни загуби, а по-малките като нас направо ще рухнат.

А истината е дори още по-зловеща. По простата причина, че янките нямат намерение да продават шистов газ в Европа, понеже нямат вече добив на такъв газ. И малкото добив, който имат отива за нуждите на самите Щати.

Целта на САЩ е да спрат строежа на руските газопроводи. И да оставят икономиките на европейските страни да угаснат постепенно от липсата на евтини енергоносители. Затова все по-агресивно се лансира теорията за „зелената“ енергия, която само зелените западни глави могат да създадат.

Така янките, с един удар, искат да поставят на колене Русия, ЕС, а заедно с тях и Китай. Понеже всички разбираме, че Китай разчита много повече на руската военна мощ, отколкото на своята собствена.

Лошото за САЩ е, че техния прозрачен замисъл бе веднага разгадан от Русия и Китай. И те започнаха още по-интензивно партньорство помежду си. А Брюксел може да настоява страните-членки да купуват скъп газ, но отсега е ясно, че нито Германия, нито Франция, нито Италия или другите по-малки страни, могат да си го позволят, дори и в краткосрочен план.

Така че всички тези напъни на янките да унищожат Русия и Китай, в крайна сметка със сигурност ще доведат до унищожаването  на самите САЩ. Защото народите вече няма да се съобразяват с техните убийствени заповеди.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Русия УДАРИ гъбата на ЕС! Вижте какво НАПРАВИ Славянският КОЛОС!

  1. КОЙТО СЕ ОПТВА ДА ЕЛИМИНИРА РУСИЯ КАТО СВЕТОВНА СИЛА , СИ ПЛАЩА ЗА ГЯВОЛЪКА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *