САЩ безпардонно НАРИТАХА Европейския съюз! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

Свят

Администрацията на Доналд Тръмп ликвидира дипломатическия статут на представителството на ЕС в САЩ.

Това е станало през октомври или ноември миналата година. Решението на Държавния департамент на САЩ премахва дипломатическия статут на посолството на ЕС във Вашингтон. И от представителство на национална държава, тоест пълноценно посолство, ЕС се превръща просто в представителство  на „международна организация“.

Това предава „Дойче веле“, цитирана от epicenter.bg.

Източникът от ЕС пояснява за „Дойче веле“, че не е ясно кога се е случило това, „защото те „много удобно“ са забравили да ни уведомят“.

„Мога да потвърдя, че това не бе посрещнато добре в Брюксел“, казва събеседникът на изданието”.

Базиран във Вашингтон дипломат на страна-членка на ЕС, е потвърдил понижаването в ранг на представителството на Съюза.

След като установяват факта на понижаването на ранга, дипломатите от ЕС във Вашингтон са се обърнали към Държавния департамент за пояснения. „Оттам ни обясниха, че са забравили да ни уведомят и че това според тях, е правилното решение“, обяснява европейският дипломат.

Във важна международно-политическа реч в Брюксел, в началото на декември, държавният секретар Майк Помпео оцени високо политиката на Тръмп и окуражи европейските страни да възстановят националния си суверенитет в противовес на ЕС.

Междувременно, във Вашингтон, в опит да върнат протоколния ранг на представителството, дипломати от ЕС са се обърнали към Държавния департамент, но непосредствено преди Коледните празници им е било отговорено, че дипломатическото ведомство стои зад решението си.

По този начин, администрацията на Доналд Тръмп шамароса жестоко Брюксел и му показа, че така нареченият „Европейски съюз“, първо не може да бъде национална държава. Националната държава има един народ, един език и едни и същи традиции и обичаи. Докато в случая с ЕС е налице просто  механичен сбор от държави с коренно различни икономики и социално развитие. На всичко отгоре, Източноевропейските държави бяха натикани насила в този „съюз“, без да знаят какво ги очаква и, че Западът иска да унищожи народите, а страните да използва като колонии и суровинен придатък.  Така че ЕС дори не е „международна организация“, а международен затвор за европейските народи.

Второ, ЕС не може да представлява интересите на всичките 28 страни-членки, понеже те са толкова различни, че това по принцип е невъзможно да стане на практика. Следователно Брюксел, чрез посолство или чрез други органи като „Европейската“ комисия например, представя интересите само на една – две големи западни държави. А останалите страни и народи са просто роби, които трябва да бъдат  използвани максимално, преди да бъдат унищожени и захвърлени на боклука.

Трето, вътре в така наречения „съюз“ противоречията вече стават толкова много и така неразрешими, че в скоро време ЕС ще се разпадне. Не за друго, а защото няма държава в ЕС, която може да търпи повече, жестокия диктат на Брюксел. Понеже всички, дори най-запалените привърженици на ЕС разбраха, че Брюксел им отрежда ролята на самураи, на които им е заповядано да си направят сепуко.

Единствено нашите политици продължават да каканижат, че ЕС и НАТО били нашия „стратегически избор“. И че ние процъфтяваме в „чудесното“ европейско „семейство“. Иска ни се да ги попитаме отново, може ли да се нарече „семейство“ тази западна машина, която само за 25 години унищожи цяла България?

На всичко отгоре унищожаването продължава с пълна сила и днес. Пакетът „Макрон“ по същество закрива превозваческия бранш у нас. И има за цел, печалбата на целия бранш да отива в двете големи западни държави – Германия и Франция. САЩ пък искат да им даваме милиарди, за да купим техни стари самолети. Тоест, бедният дава пари на богатия. И то без никаква полза за бедния. Понеже със 7 самолета не можем да пазим нищо.

Защо тогава да стоим в ЕС и НАТО? За да ни доубият съвсем? А това със сигурност ще стане, ако не избягаме веднага от тези наши западни „партньори“. И ако не се присъединим към Евразийския съюз.

Защото това е единственото ни спасение. Друго няма!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “САЩ безпардонно НАРИТАХА Европейския съюз! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

  1. Бре, че Тръмп бил по- умен от ЕС чавки! САЩ използваха „машата“ наречена ЕС, разположиха свои бази по целият свят около Русия и сега е време този конгломерат от мастити чиновници да се разпадне. Да се разпада-едно зло по-малко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *