САЩ бягат от Сирия! Янките признаха ПОРАЖЕНИЕТО си?! Ето какво се случва в действителност!

Свят

Вчера, президентът на САЩ Доналд Тръмп е дал заповед всички формирования от въоръжените сили на САЩ да напуснат Сирия.

Това съобщи Сара Сандърс, която отговаря за връзките с обществеността в администрацията на Белия дом.

Тя подчерта, цитирана от eadaily.com, че извеждането на американските войски от Сирия не означава, че коалицията начело със САЩ ще престане да съществува. Тя допълни, че САЩ и техните съюзници ще бъдат готови да се върнат в случай на необходимост.

Тъпаните на победата, очаквано удари и самия Доналд Тръмп, в социалната мрежа Туитър. „Ние победихме Ислямска държава, а това бе единствената причина да сме там по време на президентството на Тръмп“, заяви с апломб стопанинът на Белия дом.

Същото стори и Пентагонът. Официалният говорител на американското отбранително ведомство Дана Уайт съобщи, че САЩ са пристъпили към извеждане на своя военен контингент в Сирия, след като коалицията начело със САЩ е освободила всички населени пунктове, заети от терористите в арабската държава.

Нещо повече. Няколко водещи американски медии съобщиха, че Вашингтон започна пълно и бързо извеждане на своите войски от Сирия. По последни данни, там се намират около 2200 войници и офицери.

Любопитното е, че само преди няколко дни, Пентагонът и Обединеният комитет на началниците на щабове във въоръжените сили на САЩ бяха твърдо против извеждането на американския военен контингент от територията на Сирия. Дори Пентагонът бе създал множество стационарни и мобилни пунктове за обучение на военизирани подразделения от местната опозиция, които уж трябвало да се борят с Ислямска държава.

С други думи, Пентагонът се е готвел да остане дълго време, ако не и завинаги и Сирия.

Тогава какво се е променило междувременно, за да принуди американците да избягат презглава от територията на арабската държава?

Ами много просто. Русия освободи Сирия и върна територията й, на законния президент Башар Асад и неговия народ. Асад нееднократно предупреди янките да се махат от Сирия. Сирийската правителствена армия, подкрепена от руските Въздушно-космически сили, вече започна настъпление в районите, където се бяха разположили американците и помагаха на терористите да се съвземат и да се върнат отново на бойното поле.

И като капак на всичко, Владимир Путин обяви, че Руската федерация започва изпробването на най-новите видове руско въоръжение и всеки, който попадне в обсега на действие на тези оръжия ще бъде смятан за терорист и незабавно унищожен.

Така че, въпреки победната реторика, янките позорно избягаха от театъра на бойните действия, понеже рискуваха да опитат няколко порции от руската мощ.

Русия принуди „смелите“ каубои да бягат презглава, само щом чуха, че върху им ще се стоварят някакви неизвестни и ужасяващи руски оръжия. И така ще бъде навсякъде по земното кълбо. САЩ започват да научават по трудния начин, че да дразниш могъщия руски Мечок е смъртоносно опасно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “САЩ бягат от Сирия! Янките признаха ПОРАЖЕНИЕТО си?! Ето какво се случва в действителност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *