САЩ отвориха вратата към Ада! Ето какво се случва!

Свят

С коварното убийство на иранския генерал Касем Сюлеймани, който бе начело в битката на Русия срещу главорезите от Ислямска държава в Сирия и Ирак, САЩ не само разгневиха иранския народ, но и отвориха вратата към Ада.

Балистични ракети от територията на Иран са нанесли удари тази нощ по американски военни обекти в Ирак, съобщават световните издания, позовававайки се на източници от американските отбранителни сили и официални лица. Според АВС, цитирана от blitz.bg, са били ударени „много обекти“, включително базата „Ал Асад“ в Западен Ирак и друга база в Ербил.

Ракетната атака беше предшествана от изявление на про-ирански фракции в Ирак, които обявиха, че ще обединят сили, за да „отговорят” на убийството на генерал Сюлеймани, извършено от американската армия с военен дрон миналия четвъртък, край Багдад.

Иранската държавна телевизия е заявила, че са били изстреляни  „десетки“ ракети  „земя-земя“. Обектите, подложени на атаката от балистични ракети от вътрешността на Иран, включват базата „Ал Асад“ в Западен Ирак, която Тръмп посети през декември 2018 г. и „Ал Таджи“ в Ербил в Иракски Кюрдистан, който предоставя съоръжения и услуги на стотици служители на коалицията, и на ЦРУ.

Вчера стана известно, че САЩ планират да построят летище за стратегическите бомбардировачи B-52 Стратфортрес в авиобазата  „Ал Асад“.Това трябваше да е гигантска структура, която да отговаря на международните стандарти. Към днешна дата, обаче, е монтиран защитен периметър около определената зона, където строителните работи трябваше да започнат в близко бъдеще.

Американският президент Доналд Тръмп е бил информиран за ракетните атаки: „Наясно сме с информациите за атаки срещу американски обекти в Ирак. Президентът е информиран, следи внимателно ситуацията и се консултира с екипа си за национална сигурност “, заяви прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам.

Все още не е ясно дали има жертви в базата „Ал Асад“.

„Това са или крилати ракети, или балистични ракети с малък обсег на действие“, съобщава „Фокс нюз“, позовавайки се на американски военен източник в Ирак.

Базата „Ал Асад“ е ударена от три серии ракети, според военни източници на мястото на произшествието.

След ракетните атаки Иранската революционна гвардия заплаши, че ще разбие САЩ и техните съюзници в Близкия Изток.

Гвардията призова Вашингтон да изтегли войските си от региона, „за да се избегнат по-нататъшни загуби и да не се позволи животът на техните войници да бъде още повече заплашен от все по-нарастващата омраза”.

Защо казваме, че САЩ отвориха вратата към Ада? Ами защото към момента нито САЩ, нито Иран имат интерес да започнат пълномащабна война. Но при такива конфликти, където противниците са непримирими, никога не се знае дали локалните удари няма да прераснат в нещо зловещо и непредсказуемо.

Целта на Иран е ясна. Да разклатят психиката на американските войници. Да не позволят ремонт на старите или строителство на нови военни бази в Ирак, да прогонят американците от Близкия Изток. Което означава, че засега, САЩ отвориха вратата на Ада само за себе си. По тази причина и самият Владимир Путин изненадващо се появи в Сирия. За да предупреди САЩ, че опитите им да разбият държавите от Близкия Изток няма да успеят.

В тази напрегната обстановка, обаче, всичко е възможно. Събитията ескалират твърде бързо. Иран разби полигон, където Вашингтон смяташе да строи мощна военна база. Украински самолет със 167 души на борда се разби почти веднага след излитането от международното летище в Техеран. Дали това е плод на техническа авария?! Може само да се гадае. Но ако се вземат предвид всички усложняващи ситуацията обстоятелства около конфликта на САЩ с Иран, може да се каже, че рухването на самолета не е случайно. Разбира се американците веднага ще опитат да прехвърлят вината върху Иран. Което ще е верен признак за това кой е организирал „катастрофата“. Още повече, че няма да им е за пръв път.

Всичко е възможно, понеже ситуацията вече е непредсказуема. И Иран ще искат да унищожат колкото може по-голяма част от представителите на „дълбинната държава“, която в момента управлява САЩ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *