САЩ отново ПРАВЯТ нещо СТРАШНО за света! Ето новият демарж на ОТЧАЯНИТЕ атлантици! Вижте ТУК!

Свят

Още от 11 април, мощна ударна групировка на Шестия американски флот, начело със самолетоносача „Хари Труман“ напусна базата „Норфолк“ в щата Вирджиния и се отправи към Средиземно море, със задача да нанесе „удар на възмездието“ по многострадалната сирийска територия.

Само че докато успее да се появи в близост до бреговете на Сирия, така нареченият „удар“ бе отдавна нанесен. Макар че последствията от него бяха печални за САЩ. Техните прословути „Томахавки“ не успяха да причинят никакви вреди на сирийската правителствена армия. Поради простата причина, че повечето от тях така и не можаха да долетят до сирийска територия.

Но въпреки това, командването на американския флот съобщи, цитирано от blitz.bg, че „Групата за нападение на САЩ“, водена от флагмана „Хари Труман“, пристъпва към изпълнение на възложените задачи в Средиземно море.

Тези задачи засега са неизвестни. Както е неизвестно и кога ударната американска групировка ще се насочи към района на Персийския залив.

Но, вицеадмирал Лиза Франчети командващ Шести американски флот, чиято база се намира в Неапол, Италия, съобщи, че „наличието на мощна военна сила в региона на Персийския залив отразява ангажимента на САЩ към сигурността, свободата и просперитета в Европа и Африка“.

Нещо повече. Американската ударна групировка, водена от самолетоносача „Хари Труман“ може да остане неопределено време в Средиземно море, „за сдържане на Русия“, съобщава американското издание Defense news като се позовава на източник от средите на щатската армия.

Изданието отбелязва, че засега Пентагонът не е взел окончателно решение по този повод. Но, ако „мисията“ на авионосеца бъде продължена, това ще се превърне в своеобразен отговор на действията на Русия в района. И ще бъде в пълен синхрон с новата Стратегия за национална сигурност на САЩ.

Вашингтонската медия подчертава още, че „Хари Труман“ може за пореден път да напомни на Башар Асад за предупреждението, което отправи към него президентът на САЩ Доналд Тръмп. Припомняме нееднократните гръмки заплахи на Тръмп, че обстрелът на Сирия щял да продължи, ако Щатите се убедят в продължаващото използване на химическо оръжие срещу мирното население.

Беглият анализ на фактите обаче, говори нещо съвсем друго. Мощна групировка на Шестия американски флот отива в Средиземно море, за да „защитава сигурността, свободата и просперитета на Европа и Африка“. Въпросът е от кого по-точно ще ги „защитава“, след като никой не напада нито Европа, нито Африка? Точно обратното. Целият свят е свидетел на нарастващото военно присъствие и нанасяне на ракетни удари по суверенни държави. Но не от Русия. А от „миролюбивите“ янки, които щели да „спасяват“ хората. Макар и неизвестно от кого.

Това, първо. Второ, САЩ се стремят да се настанят трайно в района на Персийския залив не толкова да защитават някого, колкото да държат под контрол своите васали Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства. Защото те подозрително настойчиво търсят контакти с Владимир Путин и Русия. И явно желаят да си сътрудничат с великата славянска страна.

Това означава, че Русия ги плаши не с някаква своя митична „агресия“. А със самото си съществуване. Защото тя все повече и по-бързо се превръща в притегателен център за всички държави по света. Които виждат в лицето на Русия спасител на света от едноличното господство на САЩ над човечеството.

Защото Западът е единствената военна сила, която си търси измислени поводи, като аферата „Скрипал“ и „химическото“ оръжие в Сирия, за бомбардиране и ракетен обстрел на суверенни държави. Които на всичко отгоре, не са направили на никого нищо. Освен, че се борят с терористите в Близкия Изток. На които САЩ, както изглежда, неуморно помагат.

При това положение няма как човек да не си направи логичния извод, че хаосът и злото в света се причиняват от действията на англосаксите и техните обречени амбиции да владеят света. И да изсмукват неговите ресурси.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *