САЩ фалират през септември! Ето шокиращите факти!

Свят

САЩ може да фалират още през септември тази година заради по-ниски от очакваните данъчни постъпления.

Такава оценка се съдържа в публикуван в понеделник аналитичен доклад на Центъра за двупартийна политика, който се придържа към центристка ориентация, предават ТАСС и Агенция „Фокус“.

Според прогнозите на специалистите, „през първата половина на септември федералното правителство вече няма да може да плаща сметките си изцяло и своевременно“. Авторите на доклада подчертават, че вашингтонгската администрация трябва в най-скоро време да активизира преговорите с американския Конгрес за ново увеличаване на тавана на държавния дълг.

Както обясни Шай Акабас, който отговаря за въпросите на икономическата политика в центъра, данъчните приходи в бюджета на САЩ са се увеличили само с 2-3%, вместо очакваните 5-6%. Преди два месеца експертите на организацията прогнозираха, че през октомври може да настъпи фалит.

„Настоящият анализ разкри опасно развитие, което не може да бъде пренебрегнато. Преговарящите по бюджета трябва да знаят, че времето изтече“, каза Акабас. „Единственият начин да се елиминира възможността за фалит през тази година е да се повиши тавана на националния дълг през следващите седмици“.

В допълнение, докладът на Бюджетната служба на Конгреса посочи, че бюджетният дефицит достигна 746 млрд. долара през първите девет месеца на финансовата година 2019 (започва в САЩ на 1 октомври – ТАСС). Очаква се тази цифра да бъде равна или дори да надхвърли 1 трилион долара до края на финансовата година. В същото време нивото на приходите се е увеличило с 69 млрд. долара в сравнение със същия период на миналата година, докато федералните разходи са нараснали с 208 млрд. долара.

В момента държавният дълг на САЩ е около 22 трилиона долара. Както се съобщава в началото на юли от CNN, анализирайки данните на Министерството на финансите, за две години от президентството на Доналд Тръмп, той се е увеличил с повече от 2 трилиона долара./epicenter.bg/

Според прогнозите на МВФ, през 2023 г. националният дълг на САЩ ще нарасне до 117% от БВП.

В коментар на тези факти може да се каже, че постъпленията от данъци в САЩ намаляват, понеже икономиката буксува. Държавният дълг е вече 22 трилиона долара, тоест над 80% от брутния вътрешен продукт. Приходите намаляват, разходите се увеличават – какво може да се очаква при това положение, освен фалит? И проблемът е там, че Вашингтон не може да спре плащанията в държавния сектор, нито социалните плащания, нито разходите за образование, здравеопазване, комунални дейности, защото ако го направи, ще избухне небивало социално напрежение, което може да срине цялата страна.

Затова САЩ изнудват държави като нашата, да им дават по някой и друг милиард, в напразен опит да закърпят поне микроскопична част от неотложните си плащания. Но това няма да ги спаси. Милиардите, които ние и другите страни ще им дадат, няма да им помогнат. Понеже на тях им трябват трилиони. А те няма откъде да се вземат.

На всичко отгоре, Вашингтон трябва да увеличава и разходите за отбрана, понеже обяви Русия и Китай за врагове. В задачата се пита как една фалирала държава, която непрекъснато си печата хартийки, без никакво покритие и ги нарича долари…Как такава държава ще се „бори“ с Русия и Китай? Това по начало е „мисия невъзможна“, дори ако икономиката на САЩ не е фалирала.

Истината е, че американският Колос на глинени крака се срива бавно и неотклонно към пропастта. А ние отново сме на грешната страна. С американците и против Русия. Затова българският народ, който иска дружба и сътрудничество, а не конфронтация с Русия, изправи снага и нареди на Борисов или да се маха, или да възстановява отношенията с нашите руски братя. Президентът Радев също се намеси в подкрепа на това народно искане. Така че все още имаме шанс да се закачим за отминаващия влак. И да напуснем САЩ и Запада, които само ограбват парите и ресурсите ни.

Точно затова, докато сме със САЩ и Запада няма да имаме икономика. И ще вегетираме в мизерия, колкото и политиците да каканижат, че нещата ще се оправят.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *