Сбъдва се НАЙ-СТРАШНИЯТ КОШМАР на САЩ: ЕДИННА ЯДРЕНА Корея е НА ПЪТ! Вижте ТУК!

Свят

Началото на олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг бе ознаменувано от няколко изключително важни събития за двете Кореи. Както и зловещо съдбоносни за САЩ.

Първо олимпийските отбори на Северна и Южна Корея се обединиха в един отбор. Олимпийският отбор на Корея. Такова обединение не се случва за пръв път. Същото стана и през 2000 г в Сидни, през 2004 г. в Атина и през 2006 г. в Торино. Но точно това обединение на двата корейски отбора стана знаково в светлината на последвалите го събития.

Защото за церемонията по откриването на олимпийските игри пристигна севернокорейска делегация от най-висок ранг. В състава й бе включена Ким Йо Чен, сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Ким Йо Чен е член на Политбюро на управляващата партия в КНДР и придобива все по-голямо влияние в политиката на страната. В състава на делегацията се вижда и формалният ръководител на КНДР и председател на народното събрание на републиката Ким Йон Нам.

А пристигането на тази делегация е една изключително важна новина. Защото това е първата такава делегация, която пристига в Южна Корея от 1950 г. насам.

После, сестрата на севернокорейския лидер се срещна с президента на Южна Корея Мун Дже Ин. И разговорът между тях премина в изключително приятелска обстановка. Сестрата на севернокорейския лидер заяви, цитирана от РИА Новости, следното на южнокорейския президент: „Бих искала, в най-скоро време, да ви видя в Пхенян. Ако вие се срещнете с председателя Ким Чен Ун и обмените мнения по различни теми, отношенията между Севера и Юга могат да се подобрят толкова бързо, че вчерашният ден да изглежда като далечно минало.“

Напомняме, че най-мекият израз, с който севернокорейските вестници доскоро наричаха сеулските политици бе „ Марионетките от Юга“. Така че контрастът веднага впечатлява.

Едновременно с това, южнокорейският посланик в Москва заяви, че правителството на Южна Корея ще положи всички усилия, за да бъдат възстановени отношенията между Севера и Юга.

Президентът на Южна Корея, очаквано се изказа малко по-сдържано. Той заяви, цитиран от РИА Новости, че визитата му в Северна Корея може да бъде осъществена в бъдеще, когато бъдат създадени необходимите условия.

Обаче, самият факт, че южнокорейският президент допусна възможността да направи визита в Северна Корея е многозначителен. И стряскащ за САЩ. Затова контактът между висшите ръководители на двете Кореи, докараха вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и Белия дом до тихо скърцане със зъби от безсилен гняв.

Защото има огромна разлика между тази среща на двете Кореи, и всички останали досегашни срещи между двете страни. Сега, за пръв път, Северна Корея има какво да предложи на своите братя от Юга. И това, разбира се е наличието на ядрено оръжие у Севера, както и осъществената възможност това оръжие да порази всяка точка от територията на хегемона САЩ.

А едно обединение на икономическия потенциал на Юга с военния потенциал на Севера е способно веднага да изведе Корея в редовете на първостепенните държави и да обезпечи нейния пълен суверенитет. Така че перспективата за обединението е привлекателна и за Севера, и за Юга.

Разбира се при такова обединение ще има много проблеми. Също както при обединението на Източна и Западна Германия. Но в крайна сметка, обединението на двете Германии донесе само ползи за държавата. И това е ясен сигнал за корейците от Севера и Юга да положат всички усилия, с цел да постигнат и своето обединение. Защото поддръжници на идеята за Велика Корея не липсват нито в корейския север, нито в корейския юг.

А ако бъде осъществено това обединение, което в началото може да бъде примерно Конфедерация на двете Кореи, то тогава за какво е нужен, на когото и да било в Корея, съюз със САЩ?

Ето затова, евентуалното обединение на Кореите е един от най-страшните кошмари, които някога са се присънвали на американците. Понеже те окончателно ще загубят своето влияние в Азиатско-тихоокеанския регион.

А заедно с това и мечтите си за световно господство. Неочаквано и бързо рухване на световната им хегемония – това виждат Щатите в желанието на Северна и Южна Корея да подобрят своите отношения. Както и в желанието им да създадат за своя народ една мощна и единна държава.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Сбъдва се НАЙ-СТРАШНИЯТ КОШМАР на САЩ: ЕДИННА ЯДРЕНА Корея е НА ПЪТ! Вижте ТУК!

  1. Много стара и ефективна тактика на колонизаторите е “ разделяй и владей!’ Тъка са покорени, благодарение алчността на местните лидери Индия, Пакистан,…. Югослвия и Корея. Дали това ще продължи и в 21-ви век?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *