Светлана Шаренкова експлозивно: Сергей Станишев и ценности?! Това някаква смешка ли е?!

България отблизо

Предстоят местни избори и битката на БСП е да промени България като разгради мафиотско-феодалните структури на ГЕРБ в много региони, заяви Светлана Шаренкова.

Вместо да работи за единство на партията, в серия от медийни изяви, бившият председател на БСП Сергей Станишев заяви, че настоящото ръководството внася вождизъм и разделение в партията,че „битката” била за ценности, а не за поста на Корнелия Нинова.

Нима Станишев откри това днес, а не преди година, когато Нинова еднолично предложи конгресът на БСП да го издигне за председател на ПЕС?

Да не забравяме, че в „актива” на Станишев освен десетте изборни загуби от ГЕРБ е тежкото разделение в БСП през 2014 г., когато социалисти бяха „самоизключвани” от партията (с помощта на „уставния гуру” Димитър Дъбов) заради лични антипатии на
председателя.

И дали в ценностите и колективното начало на БСП влиза задкулисието на 2013 г., когато Станишев номинира пред медиите Пламен Орешарски за министър-председател, а не на партиен форум!?

Или това, че Орешарски и неговият финансов министър Петър Чобанов впоследствие бяха кандидат-президент и депутат от ДПС – това също ли е социалистическа ценност?

Ами номинацията на Петър Стоянович за министър на културата – десен журналист, публично обявил Вапцаров за терорист?

Може би в ценностите на българските социалисти е въвеждането на плоския данък или пък гаврата с поколения офицери от службите за сигурност на Република България, унизени с позорния Закон за досиетата, който Станишев и Румен Петков наложиха силово на парламента?

Дали в социалистическите традициите се вписва подкрепата за Франс Тимерманс, след като станаха публични връзките му с международния спекулант Сорос, русофобските му изказвания и проимигрантска и риторика?

Най-вероятно част от социалистическите идеали е Истанбулската конвенция, тъй като Станишев заплаши БСП с изключване от ПЕС, ако тя не приеме тази Конвенция.

Не, всички тези неща не са част от ценностите на БСП. Това е подмяна на ценности!

Защото истинските битки са срещу бедността и неравенствата, за социалната държава и правата на хората на труда, за мир и честни правила. Това са 128-годишните борби на БСП и на традиционната европейска левица!

Линията на Корнелия Нинова е ясна – срещу задкулисието и паралелната държава, срещу корупцията, която превърна България в най-бедната европейска държава, за връщане към традиционните социалистически идеи и защита на националните интереси, суверенитет и българска идентичност. За управление в името на народа и в полза на народа, а не на олигархията.

Защото в епохата на пряката демокрация европейските избиратели започнаха истинската битка – със статуквото и с неговите добре платени бюрократични елити, чийто представител днес е Сергей Станишев.

Затова днес БСП има националната отговорност да отстоява своя социалистически, традиционен и патриотичен курс, който няма алтернатива./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *