СВЕТОВНО известен професор: Еврозоната ПОТЪВА! България няма работа там!

Свят

Един от най-известните икономисти в света, професор Стив Ханке, повече познат в България като „бащата на валутния борд“ прогнозира, че през 2019 г. Еврозоната отново ще потъне в страшна икономическа криза.

Припомняме, че в така наречената Еврозона членуват всички богати западни страни, които ликвидираха националните си валути и приеха еврото. Продажни елити вкараха там и бедни страни като Гърция, Литва, Латвия, Естония и няколко други. Днес в Еврозоната има общо 19 страни.

Но в нея не са влезли, и нямат намерение да влизат, страни като Унгария, Полша и Чехия. По простата причина, че както Евросъюзът убива политическата самостоятелност на държавите, така Еврозоната убива икономическата самостоятелност на страните-членки. Тоест, малките и бедни страни окончателно се превръщат в колонии и суровинен придатък на големите и богати западни държави.

На този фон Борисов вчера ни съобщи „радостната“ новина, че през юли тази година щели да ни поканят в Еврозоната.

Въпросът е какво ще правим там, когато икономиките на големите страни като Италия, Испания, Португалия също се сриват. И 15 години след приемане на еврото, те все още не могат да се справят. Италия вече заплаши, че ще напусне Еврозоната. На път са това да направят и Португалия и Испания. Ние какво ще правим там? Ще се сринем окончателно ли?

Защото икономическата политика в Еврозоната не се определя от националните банки на отделните страни, а от Европейската централна банка. Така, малките страни губят възможността да вземат самостоятелни решения дори за индексация на заплати и пенсии. Да не говорим за тяхното увеличение. И още нещо. Европейската централна банка взема решения, които са в интерес само на богатите страни. А бедните да се спасяват, както могат. Затова в Гърция избухна страшната криза, която ликвидира икономиката на страната.

Прочетете само как Кристалина Георгиева обяснява „ползите“ от влизането ни в Еврозоната ТУК, и ще започнете да се смеете и да плачете едновременно.

Ние не бяхме готови да влезем в ЕС, защото евтините западни стоки-ментета заляха нашия пазар и унищожиха промишлеността и селското стопанство. Мнозина наши и западни икономисти ни предупреждаваха за това. Ако приемем еврото цените на стоките ще се вдигнат два пъти, а заплатите ще намалеят два пъти. А това вече ще ликвидира не само икономиката, но и самите хора, които няма да могат да издържат с двойно по-ниски заплати на двойно по-високите цени.

През 2009 г. Еврозоната потъна в голяма икономическа криза, чиито пагубни резултати почувствахме всички ние. Богатите западни страни успяха да я преживеят, но малките и бедни държави като нашата изпаднаха ужасяваща икономическа криза и страшен демографски срив. И днес, макар правителството на Борисов да ни говори, че всичко е стабилно и добре, България губи всяка година по 50 000 души от своето население, а още 10 000 на година умират от глад и мизерия. Затова ни наричат най-бедната и най-бързо изчезващата държава в света.

Точно затова професор Стив Ханке в интервю пред Българското национално радио още веднъж ни повтори, че нямаме причина да се отказваме от своята валута, както и от валутния борд, който придава финансова стабилност на нашия лев.

„Вие сте сред страните с най-малък държавен дълг. Имате добър фискален контрол. Не разбирам защо искате да се присъедините към Еврозоната, която всеки момент може да гръмне и да се окажете в ситуацията на Гърция. Това е пълна лудост“, заяви бащата на валутния борд.

Професор Ханке може и да не разбира защо правителството на Борисов иска да се присъедини към Еврозоната, но ние разбираме. Първо, то е получило заповед от своите брюкселски началници да доубие България като я вкара в Шенген и Еврозоната.

И второ, ограбеното богатство на България отдавна е изпрано и превърнато в банкови сметки в чужбина, натъпкани с евро банкноти. А днешният „елит“, който притежава 99% от тези сметки, иска да узакони грабежа си и своите евро пари.

Чужди заповеди, съчетани с огромна алчност и невероятна корупция карат правителството на Борисов да ни тласка все по-навътре в пропастта, от която няма излизане.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “СВЕТОВНО известен професор: Еврозоната ПОТЪВА! България няма работа там!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *