Северна Корея готви неприятен СЮРПРИЗ за САЩ! Фактите шокират!

Свят

Вчера министърът на вътрешните работи на Руската федерация Владимир Колоколцев пристигна в Северна Корея на официално посещение.

Руското посолство в Корейската народно-демократична република/КНДР/, посочи причината за тази визита. Според руските дипломати, вътрешният министър на Русия ще води преговори с Министерството на народната сигурност на Северна Корея. Освен преговорите, тази визита е „планов обмен на информация“, който съществува между Руската федерация и Северна Корея по линията на правоохранителните органи, допълва руското посолство в Пхенян. В КНДР Владимир Колоколцев ще бъде до 3 април.

Това са официалните обяснения за визитата. Но освен тях има и нещо много повече. Струва си да припомним, че председателят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун има намерение в най-близко време да отиде в Москва за среща с президента Владимир Путин. Ким ще иска подкрепа от Русия след неуспешните преговори с Доналд Тръмп.

А преговорите бяха неуспешни по вина на САЩ. Тъкмо Северна Корея бе започнала да затваря своите ядрени установки и дори покани американски експерти и официални лица да присъстват на тези исторически събития, за които се заговори, че бележат епохата на пълно ядрено разоръжаване на Корейския полуостров, и хоп, Доналд Тръмп поиска Пхенян едностранно да унищожи всички свои ядрени ракети. И тогава, според Тръмп щяло да се случи нещо прекрасно на КНДР.

Но Ким Чен Ун не е вчерашен. И вижда много ясно какво направиха американците с Ирак, Сирия, Либия, а сега опитват да разрушат и Венецуела. Затова той категорично отказа да се разоръжи едностранно. И поиска от САЩ за всяка унищожена инсталация за ядрено оръжие да има постепенно сваляне на санкциите, да се махнат американските войски от Южна Корея, и американците да не се месят в процеса на пълното сближаване на двете Кореи и постепенното им превръщане в една държава. Обединена Корея.

Само че тези неща никак не са изгодни за САЩ, понеже те губят важна военна база в Южно Китайско море и стратегическото предимство да нанасят бързи удари по територията на Северна Корея и Китай. И понеже Ким Чен Ун разбра, че САЩ никога няма да се откажат от тези свои предимства, той проумя, че за неговата страна няма друг път за оцеляване, освен сближаване и съюз с Русия.

Разбира се, приятелски отношения между Северна Корея и Руската федерация съществуваха и досега. Но онова, което подготвя Ким сега е пълно сближаване с Русия и договор за политическо и военно-техническо сътрудничество в сферата на отбраната на двете държави. Така че САЩ загубиха възможността да „отхапят“ още една страна. А Русия спечели още един предан приятел и боен другар.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *