Сензационно РАЗКРИТИЕ: Ето КАК Ким Чен Ун ПОБЕДИ Доналд Тръмп!

Свят

Драматично завърши вторият ден от преговорите на високо равнище между президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун. Преговорите внезапно бяха прекъснати и до споразумение не се стигна.

Нека видим какви са причините за този внезапен крах на тези преговори? Не е толкова сложно да се предположи защо севернокорейският лидер прекъсна преговорите. Най-напред САЩ искат Северна Корея напълно да унищожи не само ядрените си оръжия, но и самите инсталации за тяхното производство. Тоест, напълно да се разоръжи пред лицето на мощна ядрена държава като САЩ, която меко казано, не е особено благоразположена към Северна Корея. Точно затова Северна Корея поставя свои насрещни искания.

Първото е да се свалят санкциите срещу страната, защото Пхенян е готов да изостави своята ядрена програма и да пренасочи усилията си в социалната сфера и модернизиране икономиката на страната. За да стане това обаче, е необходимо Вашингтон да свали напълно санкциите. Само че Тръмп и Конгресът не искат да го направят. Те искат Пхенян да се разоръжи и да се остави на милостта на САЩ. Но Ким Чен Ун не е вчерашен, за да стори това.

Второто условие на Северна Корея вероятно е САЩ да изтеглят от Южна Корея ядрените си подводници, големите кораби самолетоносачи, стратегическите си самолети бомбардировачи, пусковите установки с ядрени ракети „Томахоук“, както и 30 хилядната американска армия, която е разположена под носа на Пхенян в Южна Корея. Само че САЩ не искат да изпълнят и това условие. Те, както споменахме, искат Северна Корея напълно да се разоръжи, пък после Вашингтон щял да се погрижи за нея. Повтаряме, че това, Ким Чен Ун няма да направи, понеже има пред себе си примерите на Ирак, Либия, Сирия, Венецуела и т.н.

Третото условие, което Пхенян поставя, сигурно е американците да не пречат на установяването на трайни добросъседски връзки между Северна и Южна Корея, а в последствие и сливане на двете държави в единна Корея, така както се сляха източна и западна Германия. И такова сливане на двете Кореи иска не само ръководството и народът на Северна Корея, но и президентът и народът на Южна Корея. За САЩ, обаче, това е крайно неприемливо. Защото обединената Корея няма да се нуждае от протекциите на САЩ. И американците ще изгубят една много важна, стратегическа база на Корейския полуостров и в Южно Китайско море.

Припомняме, че тъкмо заради проявената благосклонност от президента на Южна Корея към проекта за обединяване на двете Кореи, Щатите му спретнаха многохилядни протести, за да го принудят отново да изпълнява заповедите на задокеанския сюзерен. Така че САЩ не искат да изпълнят и това условие.

Четвъртото и много разумно искане на Северна Корея е процеса на ядрено разоръжаване на страната да се извършва на отделни стъпки. Които да са съпроводени със съответни отстъпки и споразумения със САЩ. На които отстъпки и споразумения, гаранти да станат Съвета за сигурност на ООН, както и Русия, и Китай. Примерно, Северна Корея унищожава една ядрена ракета, а Вашингтон сваля определен обем от санкции и се задължава чрез споразумение повече да не въвежда санкции в тази сфера. И така, стъпка по стъпка. Пред очите на света и със санкцията на ООН, Русия и Китай.

Но това не е изгодно за САЩ, които уж твърдят, че искат Северна Корея и светът да се разоръжават, а не приемат нито едно от разумните условия на Пхенян. Поради тези причини, Ким Чен Ун е напуснал срещата. Защото никой не е луд да се разоръжава, когато под носа му гъмжи от американски ядрени оръжия и войски.

По всяка вероятност, срещите ще продължат и в бъдеще. Но на САЩ отсега трябва да им е ясно, че трябва да подхождат честно към преговорите, а не да се стремят да се сдобият с едностранно преимущество.

А Северна Корея може да поставя своите условия до безкрай. Не само защото има ядрено оръжия. Но и понеже зад гърба й стоят и Русия, и Китай.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Сензационно РАЗКРИТИЕ: Ето КАК Ким Чен Ун ПОБЕДИ Доналд Тръмп!

  1. Това е достойни отговор!!! Нека не си мислят яките, че са много умни, е не са!!!!!! Доказано!!!!! Така се прави, ако искаш да гледат на теб, като силен партньор!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *