Сензационно: Русия и Белорусия се обединяват! САЩ треперят от гняв!

Свят

Владимир Путин и Александър Лукашенко могат да одобрят програмата за интеграция на Русия и Белорусия до 8 декември тази година.

Това каза за РИА Новости, белоруският посланик, специален представител за интеграционното сътрудничество в рамките на Съюзната държава Владимир Семашко.

„До 1 ноември тази година трябва да бъдат разработени пътни карти, а те са 31 пътни карти, които визират различни области на интеграцията на двете страни“, каза Семашко.

В приветственото си слово на форума Технопром-2019, белоруският дипломат потвърди, че на 6 септември премиерите на двете страни са парафирали новата програма за реализация на Договора за съюз между Русия и Белорусия, който е сключен през 1996 г.

„Нашите връзки ще се засилват и укрепват. Ще следваме единна индустриална и научна политика. Сега работим по тези „пътни карти“. Връзките ни ще стават все по-тесни, за да бъдем по-силни и да живеем в по-добри условия“, посочи Семашко.

В края на 2018 г. Минск и Москва се договориха да създадат работна група за решаване на проблемни въпроси и развитие на интеграцията.
Това лято се проведоха разговори между Александър Лукашенко и Владимир Путин.
Беше решено до 1 ноември тази година да се разработят около 28 пътни карти за интеграция в различни области. Като до средата на 2020 г.  трябва да стане факт единното законодателство на Съюзната държава, а от 2021 г. да влязат в действие единни правила за работа на пазара на нефтогазовата индустрия, на промишлеността, на селското стопанство и транспорта в двете страни.
При това, Лукашенко предложи да се премахнат всички спорни въпроси и да се подготви програма за действие до 8 декември 2019 г.
В понеделник изданието „Комерсант“, позовавайки се на източници, съобщи, че през януари 2021 г. страните планират да преминат към единен данък и граждански кодекс като част от интеграцията на техните икономически системи. От своя страна прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че конкретните срокове за одобряване на пътната карта за интеграция се доработват.
istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *